2018 március 24., szombat
Mateusz Morawiecki - REUTERS/Kuba Atys/Agencja Gazeta

„Bünteti” Washington a lengyeleket a Holokauszt-törvény miatt

Share

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint az Egyesült Államok megtiltotta tisztviselőinek, hogy a jövőben találkozzanak magas szintű lengyel politikai vezetőkkel, amíg nem változtatják meg a Varsóban elfogadott Holokauszt-törvényt.

Az Egyesült Államok és Izrael már hetek óta bírálja a lengyel kormányt, mert akár 3 év börtönt is kaphat az, aki Lengyelországra hárítja a felelősséget a náci Németország által elkövetett háborús bűntettekért, például azzal, hogy a „lengyel haláltáborok” kifejezés használja. Morawiecki szerint Lengyelország sem országként, sem nemzetként nem volt bűnrészes a holokausztban és ezt készek elmagyarázni az ezt vitató országoknak.

A lengyel-amerikai kapcsolatokat az ügy nem érinti, továbbra is jó a viszony a két ország között. Ez nem jelenti viszont azt, hogy az amerikai félnek ne lennének kételyei kérdései a készülő Holocaust törvénnyel kapcsolatban. Ezekre minden választ megadunk – mondta Joanna Kopcinska, a lengyel miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.