2019 december 6., péntek
Mateusz Morawiecki - REUTERS/Kuba Atys/Agencja Gazeta

„Bünteti” Washington a lengyeleket a Holokauszt-törvény miatt

Share

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint az Egyesült Államok megtiltotta tisztviselőinek, hogy a jövőben találkozzanak magas szintű lengyel politikai vezetőkkel, amíg nem változtatják meg a Varsóban elfogadott Holokauszt-törvényt.

Az Egyesült Államok és Izrael már hetek óta bírálja a lengyel kormányt, mert akár 3 év börtönt is kaphat az, aki Lengyelországra hárítja a felelősséget a náci Németország által elkövetett háborús bűntettekért, például azzal, hogy a „lengyel haláltáborok” kifejezés használja. Morawiecki szerint Lengyelország sem országként, sem nemzetként nem volt bűnrészes a holokausztban és ezt készek elmagyarázni az ezt vitató országoknak.

A lengyel-amerikai kapcsolatokat az ügy nem érinti, továbbra is jó a viszony a két ország között. Ez nem jelenti viszont azt, hogy az amerikai félnek ne lennének kételyei kérdései a készülő Holocaust törvénnyel kapcsolatban. Ezekre minden választ megadunk – mondta Joanna Kopcinska, a lengyel miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.