2018 március 24., szombat
Gyurcsány Ferenc pártelnök a Demokratikus Koalíció budapesti kampánynyitó rendezvényén 2018. február 17-én / Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Callidus: Prolihisztéria

Share

„Az mégsem lehet, hogy a dolgozó nép himnusza, vagy bármely ünnepség az Isten nevével kezdődjön.” – Rákosi Mátyás.

Ez a történet jutott eszembe a DK kampánynyitó rendezvényének végén, amikor prominenseik a színpadon a Himnuszt énekelték. Mert bizony Rákosi megkörnyékezte Kodályt és Illyés Gyulát is himnusz-szöveg ügyben, megpróbálta rávenni őket, hogy írják azt át. A feketeöves kommunisták szelleme ma is köztünk él, elég megnézni bármely dk-s rendezvényt, ahol a kisnyilasokból ÁVÓ-s verőlegényekké avanzsáltak ivadékai gesztusaikban és gondolatvilágukban is korhűen emlékeztetnek a rettenetre, amelyet őseik követtek el a magyar nép ellen. Ahogy Talleyrandot idézve mondani szokás: „ezek semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek”. Persze ő a Bourbonokről beszélt, nem pedig a jelenkor hitvány magyar prolijáról. Mert utóbbinak arcizma sem rándul, miközben Isten nevét a szájára veszi, még akkor sem, ha vezére, s maga is az egyházi iskolák, meg úgy általában véve a magyarországi egyház lefejezéséről álmodik, amennyiben ismét kezébe kaparinthatná a hatalmat. Mondanám, hogy ámen, de előtte talán még hozzáfűzök ezt-azt.

A kriptokommunisták szombati előadása sokkal inkább emlékeztetett az Oscar-gálák paródiájára, mintsem egy magára valamit is adó politikai formáció évértékelésére. A színes-habos ricsaj a szemfényvesztés örök eszköze, amelyre valós tartalom híján a DK-nak bizony szüksége is van – ha mást nem tudnak, legalább magukat illik becsapni. Gréczy Zsolt és egy másik senki igyekeztek könnyednek és jópofának szánt átkötésekkel betölteni a porondmester szerepét, ám „a Demokratikus Koalíció a demokraták koalíciója” típusú kijelentésektől inkább csak az izzadságszag terjengett a levegőben. A „Nincs alku!” kampányszlogen hasonlóképpen sugallta a jelentéktelenség nyögését, mintha önmagukkal is próbálnák elhitetni, alkupozícióban állnak. Egy óra elteltével még egyetlen szó sem hangzott el arról, mit tennének, ha nyernének, kivéve persze a határon túli magyarok szavazati jogának megvonását, amit viszont háromszor is kiemeltek. Hát igen.

Aztán a modernkori személyi kultusz ápolása okán, kamerák és fotósok kereszttüzében – kiemelt koreográfiai elem a saját fontosság hangsúlyozása, mivel más úgysem teszi – bevonult Gyurcsány, aki kinyilatkoztatása szerint hisz az emberi méltóság tiszteletében. Ha ő mondja… Mindenesetre egyetlen dokumentumot sem hozott magával, pedig Istenemre, annyira vártam.

„Azért jó választás a DK, mert a DK a siker, a tisztaság, az őszinte szó, a szabad gondolat, a kiszámíthatóság pártja.”

Akkor ezt most lefordítom magyarra:

• a siker alatt azt kell értenünk, hogy a DK sikeresen leszalámizza elvbarátait, és hátba szúrja a szintén baloldalon helyet foglaló politikai ellenfeleit;

• a tisztaság alatt, hogy eszköztáruk és céljaik színtisztán megegyeznek a kommunistákéval, ahogy lényük maga is;

• az őszinte szó alatt, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este;

• a szabad gondolat alatt, hogy mindenkinek csak azt szabad gondolnia, amit ők megengednek;

• a kiszámíthatóság alatt pedig – ez a legkönnyebb – azt, hogy hatalomra kerülésük esetén az ország tönkretétele, kiárusítása és idegen kultúrájú népelemekkel történő elárasztása tökéletesen kiszámítható.

Megjegyzem, a tisztaság fogalma a későbbiekben is elő-előjött; „olyan tiszták vagyunk, mint a ma született bárány” – hangsúlyozta Fletó, s annak ellenére, hogy az eredeti közmondás ártatlan bárányt idéz, mégis elgondolkodtató, miért használ a DK-vezér úton útfélen bibliai eredetű közmondásokat? Talán a bérmálkozásai során tett szert e szerfölötti tudásra?

Mielőtt rátérnénk a tizenkét intézkedésre, amelyek végrehajtását a kormányváltás utáni első napra (sic!) álmodta Gyurcsány, meg kell jegyeznünk, hogy Orbánt és családját érintő személyeskedése a fóbiás megbetegedések klinikai kategóriába sorolandó esete, ha úgy tetszik minősített kivitelben. E betegség egyébként olybá tűnik egyfajta ragályként terjed a DK soraiban, mivel tünetei minden szektatagon látványosan megmutatkoznak.

Prominens arcok a DK soraiból / Forrás: Youtube

Siker esetén az intézkedéseket reggel kilenckor tervezik kezdeni, s óránként végrehajtanak egyet. Ezt hallván azok az amerikai filmek jutottak eszembe, amelyekben óránként kivégeznek egy túszt, amennyiben nem teljesítik a túszejtők feltételeit. Halkan jegyzem meg – nehogy letiltás legyen a vége –, a filmekben soha, azaz SOHA sem győznek a túszejtők.

Elsőként magától a bűntől akarnak megszabadulni – újabb bibliai áthallás –, ezért Polt Pétert eltávolítják a hivatalából. Semmi vizsgálat, vagy egyéb lacafaca, azonnal jön a statáriális bíróság, amelyik már most megkapta a nyilvános ítéletet. Hát igen, akinek nincs fantáziája… Tízkor felemelik az orvosok és ápolók bérét és minden utcasarokra letesznek egy CT, illetve MRI berendezést, tizenegykor végre elveszik a határon túli magyar emberek szavazati jogát, délben pedig a minimálbéreket emelik föl.

Ebéd után rögvest beszüntetik az ukrán nyugdíjbizniszt, kettőkor bejelentik a nyugdíjkorrekciós programot, hurrá, emelés! Háromkor a Kossuth Rádió – hacsak közben nem történik spontán átkeresztelés Sztálin Rádióra – bemondja majd, hogy zár alá vették a Fideszes oligarchák vagyonát, az egyenlőség jegyében csakis a Fideszesekét, négytől mindenki számára ingyenessé válik az internet, ötkor megszüntetik az egyházi iskolák kiváltságait (?), ennek folyományaként hatkor felülvizsgálják a vatikáni szerződést és lefejezik a magyar katolikus egyházat, meg nyilván a többit is, hétkor felemelik a családi pótlékot, újra megerősítvén a megélhetési gyerekcsinálók rétegét, és háromszori meleg étkezést vezetnek be az éhező gyerekek számára. Értem én, hogyha jobbat kitalálni nem tudnak, legalább überelni próbálják a Viktort, de akkor most tényleg reggelire, ebédre és vacsorára is meleg ételt kell enni azoknak a nyomorultaknak? Nem is tudom, én mondjuk eléggé szeretem a halászlét, na de reggelire?

Végül nyolckor, méltó befejezéseként az első munkanapnak, bevezetik a közműminimumot, azaz ingyenessé teszik a vizet, villanyt, gázt. Hogy pontosan ez mit jelentene a gyakorlatban, arról nem szólt a fáma, de kit érdekelnek a részletek? Nem mellesleg Paks II.-t is leállítják, innentől csak megújuló energiákra fogunk támaszkodni. Ezt konkrétan a világon még senkinek sem sikerült bemutatnia ebben a formában, de majd mi. Azaz ők. Mert ők küzdeni fognak az utolsó leheletükig. Tovább mondjuk nem szokás, bár igaz, Feriéknél sosem lehet tudni. Egy viszont bizonyos, a show folytatódik, mert Magyarországon még ma is akad néhány százezer, akik a letűnt kommunista idők vesztesei, s visszasírják az akasztós, körömletépős, veseleverős szép napokat. És amíg ők, illetve a szemléletmódjuk él, addig mindig lesz egy Feri, aki kiszolgálja az igényeiket, aki azt harsogja, amit hallani akarnak. Addig tart a prolihisztéria.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

Apáti Bence: A Migration Aid egy hazudozó, hazaáruló szervezet

Siewert András egy oknyomozó újságírónak – akinek nem sejtette valós kilétét – arról beszélt, hogy Soros és a …

3 hozzászólás

 1. HeroesNeverDie

  Fergeteges 😀

 2. Ki is volt a Kos útján járó?

  Jobbágyfelszabadítás: a végzetes adósságcsapda
  Tudjuk, hogy végül az események során az ún. „jobbágyfelszabadítás” nem mindenestől az eredeti kossuthi tervek szerint valósult meg. Azonban ami a lényeget illeti: az illuminátus világ forradalmárok által megszervezett „népek tavasza” a hazai hadszíntéren is a korábbi, „feudálisnak” bélyegzett, fenntarthatóbb, önellátóbb, a globális rabló kapitalista tőkénél akkor még szabadabb (!) szűzföld-társadalomnak, a rablás előtt történő megnyitását, feltörését jelentette. Ez a folyamat, amelynek a forradalom valójában döntő eszköze volt, megnyitotta az addig adóssággal nem túlzottan terhelt paraszti és nemesi birtokok rohamos elkótyavetyélésének útját is. Amint azt láttuk, Kossuth ennek az adósságcsapdába taszításnak volt egyik fő ügynöke, amin előélete és a forradalom utáni illuminátus szolgálatai ismeretében egy kicsit sem lepődhetünk meg. Pontosabban: mi, a hamis történelem(kép) leleplezői nem, de „mi”, a szélesebb magyar közvélemény annál inkább.
  A 48-as forradalmakban oly fontos kezdeményező szerepet játszó Marx helyeslő értékelése szerint a kapitalizmus az „eredeti tőkefelhalmozás” (rablás, lopás, csalás) útján szerzett tőkéjével behatol a mezőgazdaságba, és annak korábbi „feudális” formáit szétverve az addigi önellátó, fenntarthatóbb gazdálkodási formákat, társadalmi viszonyokat haszonelvű, pénzalapú viszonyokká alakítja át
  A forradalom az uzsorát és a szabad rablást szabadította el. A pénzuralmi rendszer farkasa a „feudális korlátok” ledöntése után akadálytalanul törhetett be a falu, a mezőgazdaság aklába és egy évszázad alatt (a téesz-szervezés korára) maradéktalanul fel is zabálta a bárányokkal, a parasztokkal együtt a fenntartható élet alapjait!
  Hát nem magyar, nemzeti ügy volt a forradalom, hanem francia? Akkor talán már értjük, miért robbant ki szinte „varázsütésre” egyszerre Európa tizenvalahány nagyvárosában… Ilyen összehangolt (!) világ foradalmi akciót nehezen indokolhatnánk a kiskunsági, vagy somogyi bordézsma problémáival.
  Ne feledjük, a szobrokkal ékesített Kossuth szabadkőműves volt! Kit is, mit is szolgált? Ma is van ilyen politikusunk! Gondoljunk bele, meg helyzetünkbe! Meg van, egy kitűntettünk, aki kinevezte!

 3. Kedves Komám!
  Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott észtelen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
  Az pedig sokat elbír! Annyira, hogy a föld nem fogja elbírni őköt! Elpusztul, mértéktelen mohóságuk által. Ha, nem igyekszek meghalni, megérem még azt is! Csak amiatt nem lesz örömöm, hogy velük pusztulnak az éltetők, a kárvallottak, az egész, forgásába beleszédült gazemberek világa! Aminek szolgálatába állították, a maguk teremtette Istent, hogy elviseljék, megbocsátsák az ő gazemberségüket! De a természet, a fizika törvényei erősebbek az ő hazugság teremtette Isten bálványuknál! Az fogja elpusztítani, a világukat! Hidd el próféciám erősebb Nostradamusénál is! A természet törvényei mindenhol, mindenkor érvényesülnek! Legfeljebb a kritikus tömeg összegyűlésére köll várni, mint a víz gyűlik a gát mögött, hogy aztán elsöpörje, elpusztítsa mindet, ami útjába állt!
  Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újjabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíjat, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
  No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van!
  2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.