2020 október 21., szerda
Fotó: Merész Márton

Callidus: Séta a szürrealitás világába

Share

Számos kiválóság mellett Szentesi Éva író, rákellenes aktivista is felszólalt – igaz, csak virtuálisan – múlt szombaton a választások eredményét el nem ismerők tüntetésén, felvonulásán. Egyébként hallott már róla bárki is bármit? Hát, én sem. Mindenesetre a hölgy a kivetítőn keresztül magyarázta el sorstárasainak, hogy ő mostan márpedig azért nincsen jelen, mert otthon takarít, és azért takarít otthon, mert a Fidesz szerint egy nőnek az a dolga. Na! Értik? Nem azért, mert porcicák bújnak meg minden sarokban, vagy mert hetek óta kétes, ragadós foltok borítják a konyhapadlót, esetleg vastag, feketébe hajló retekgyűrűk jelzik a fürdővíz mindenkori szintjét a kádban, á, nem! Csakis a Fidesz miatt. Mert nyilván a Fidesz fürdik abban a kurva fürdőkádban, ki más?

Én igazán nem tudom, ezt a vaslogikát lehetne-e fokozni, vagy ezt a szellemi fölényt tovább növelni, azaz nem tudtam egészen addig, amíg bele nem olvastam a most szombatra meghirdetett, újabb összejövetel hozzászólásaiba; hát, mint kiderült, lehet. Na nézzük, íme néhány gyöngyszem az Önök Kérték 2.0 kommentjeiből:

1. Katalin szerint tüntetni azért klassz, mert vannak lufik, amelyek lilák és lehet őket ütögetni. A jelmezek külön jók, ha vannak. Ha nincsenek, akkor oda kell menni, ahol mégis vannak. Nem mellesleg a harminc feletti csecsemők nevelésében nélkülözhetetlen a tüntiken való megjelenés, ugyanis csak így lesznek fogékonyak a közügyek iránt. Persze csak majd ha felnőnek.

Forrás: Facebook

2. István szerint a felszólalók kutya kötelessége tudatni a jelenlévőkkel, hogy azok önként vannak jelen. Mivel maguktól nem tudják, ezért mindenképpen el kell nekik magyarázni: nem vagytok kényszermenet! Balázs nemes egyszerűséggel a Parlamentet záratná körbe a tömeggel, így éheztetve három napon át az ott tartózkodókat. A takarító és egyéb személyzet bizonyára nem örülne, de hogy a május 8-án alakuló országgyűlést ez hogyan érintené, azt már nem fejti ki ez a szellemóriás. Végül pedig Zsanett szerint egy hídról sokkal jobban hallatszik az emberek elégedetlensége, mint mondjuk a szavazófülkékből. Logikus, nem?

Forrás: Facebook

3. Hogyha kell, továbblépünk – mondja Tünde. Hovatovább… Hova tovább, kedves?

Forrás: Facebook

4. Ella szerint 3-4 millió ember lenne csak igazán nyomásgyakorló tömeg. Ebben kétségtelenül egyetértünk Ellával, már csak azért is, mert ha ez a tömeg egy irányba szavazott volna április nyolcadikán, akkor most hávájdizsi lenne odaát, nem pedig 2.0-ás tüntetés. Egyébként Ella vajon tisztában van vele, hogy Budapest lakossága uszkve kétmillió fő, a nem szavazókorú állampolgárokkal együtt? András, aki első kézből szerzi információit, tudja, hogy az ellenzék azért nem szól, mert nem akarja megbontani a tömeg egységét. Azt sajnos nem árulja el, hogy ez az “egységes” tömeg vajon egységesen szavazna-e, ha elérné a célját és sebtiben új választásokat írnának ki? Csak mert két hete nem szavazott egységesen. Mi változott, és melyik párt lenne a befutó? Ezzel szemben Endre úgy gondolja, hogy ezek a pártok eleve szart sem érnek, ha átveszik a mandátumaikat meg pláne. De ha nem akarják átvenni a mandátumaikat, vajon miért indultak a választásokon és miért fogadták el annak szabályait? Megjegyzem, erről gyerekkorom harcias csapdlecsacsi-partijai jutnak eszembe, amelyeket egészen addig játszott a család, amíg én, a hatéves gyerek nem nyertem.

Forrás: Facebook

5. Laura az egység kifejezését uniformisban képzeli el. Hogy ez mennyire fér össze a neoliberális szemlélettel, nem tudom, de hogy pufajkában még egyetlen szál virág sem virágzott – nemhogy mindegyik! –, abban egészen biztos vagyok.

Forrás: Facebook

6. Szabolcsban, Beátában és Jutkában az a jó, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit mond a másik. Végül is, ettől szép egy liberális élete. Azért Szabolcstól megkérdezném, hogyha valakin nincs EGYÜTT-es póló, azt garantáltan nem Soros fizeti? Hogy a bárányba bújásról már ne is beszéljünk…

Forrás: Facebook

7. Végül pedig itt van Judit, kinek lendületét előbb-utóbb minden forradalmár elirigyli majd. Ugyanis aligha lehet másképp.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

3 hozzászólás

  1. Halandzsa Bandzsa

    Remélem ezeknek a repedtsarkúaknak megadja asorsuk , hogy egyszer egy pár évet eltölthessenek egy igazi diktatúrában !

  2. Nem elég,hogy vannak és pofátlanok,de még olvasni kell a bődületes baromságaikat is? Pfuj,de nagyon pfuj.

  3. Cadillus ! Megnéztem ki ezek.Angolok lehetnek ,mert minden angolul van írva náluk! De itt magyarok laknak! Miért nem Angliában osztják az észt! Ja az nekik is kevés van???

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.