2021 április 16., péntek
Forrás: multimedia.europarl.europa.eu

Cecilia Wikström válasza a kettős minőségű élelmiszerek ügyére

Share

Az alábbiakban Cecilia Wikström, a Petíciós Bizottság elnöke részére írt levelünk, s az arra kapott brüsszeli válasz olvasható, amelyben  kérjük egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását és egy állandó monitoring-rendszer létrehozását a kettős minőségű élelmiszerek ügyében.

Tárgy: Befogadott és megvizsgált 1133/2016 számú petíció parlamenti vizsgálóbizottság felállításáért és egy állandó monitoring-rendszer létrehozásáért a kettős minőségű élelmiszerek ügyében.

Tisztelt Elnök Asszony!

Levelünk előzménye, hogy Ön, mint a Petíciós Bizottság elnöke 2017. március 9-én kelt levelében arról tájékoztatott, hogy a Petíciós Bizottság az EP eljárási szabályzata alapján elfogadhatónak, valamint az Európai Unió tevékenységi körébe tartozónak találta petíciós kérelmünket, egyúttal pedig arról értesített bennünket, hogy a petíció vizsgálatát az Európai Parlament befejezte és ezzel az ügyet lezárta.

Arról kérem az Ön soron kívüli szíves tájékoztatását, hogy az elmúlt időszakban – 2017. március 3. napon benyújtott és később megvizsgált 1133/2016 számú petíciónk érdemi tárgyát tekintve – milyen konkrét lépések történtek a probléma mielőbbi kezelése (és hosszú távú felszámolása) érdekében az Európai Unió-szerte érzékelhető kettős mérce kapcsán.

Mi hisszük, hogy az európai közösség és intézményei sem nézik tétlenül és következmények nélkül, és nem is hagyják majd a jövőben, hogy egyes élelmiszergyártók – a keleti EU-s tagországokban élő polgárokat mintegy másodrendűen kezelve – kettős minőségű élelmiszereket állítsanak elő és forgalmazzanak az Európai Unió területén.

Várom mielőbbi és megtisztelő válaszát.

Budapest, 2017. december 15.

Tisztelettel:

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány képviseletében
Csizmadia László
kuratóriumi elnök

Válasz a 1133/2016 sz. petícióra, Cecilia Wikström, az Európai Parlament Petíciós Bizottság elnökétől:

Forrás: CÖF-CÖKA

Megfogadjuk Cecilia Wikström, a Petíciós Bizottság elnöke javaslatát és az Európai Ombudsman hivatalához fordulunk.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.