2019 március 20., szerda
Michael Ignatieff, a Central European University (CEU) elnök-rektora (k) beszél az egyetem sajtótájékoztatóján a CEU épületében Budapesten 2017. május 30-án. Mellette Enyedi Zsolt magyar ügyekért felelős rektorhelyettes (b) és Fodor Éva társadalom- és bölcsészettudományokért felelős rektorhelyettes. Budapesten marad a CEU a 2017/2018-as tanévre - mondta Michael Ignatieff rektor. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A CEU felszólította a kormányt, hogy írja alá az engedélyét

Share

A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa – közölte az intézmény kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten és átköltözik Berlinbe.

A közleményben kiemelték, az egyetem teljesítette “a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit”, a helyzet rendezéséhez már csak Magyarország kormányának kell aláírnia a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet.

Úgy fogalmaztak, az utóbbi időben biztató jeleket láttak, áprilisban ugyanis magas rangú magyar tisztviselők látogatták meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York állam oktatási hivatalának képviselői is részt vettek.

A találkozó alapján az intézmény biztos abban, hogy az egyetem maradéktalanul teljesíti a jogszabályokban foglalt, az amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételt – jelentették ki.

A közleményben a CEU felszólította a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

2 hozzászólás

  1. Tehát Soros a fél lábát itt akarja hagyni .
    Több napot kell aludnia erre a Nemzeti Kormánynak !

  2. Minekutána több határidőt átlépett ez a furcsaság,amit egyetemnek neveznek,FELSZÓLÍTJA a Kormányt!
    Miközben tudja a rohadék,hogy jelen pillanatban ÜGYVEZETŐ KORMÁNY van. Az új Kormány,majd megalakul,de akkor sem hiszem,hogy ezeknek a rettegését akarja azonnal elhárítani. Remélem,ALAPOSAN ELLENŐRIZNI fognak mindent,amit állítanak az állítólagos egyetemi dolgaikról.
    Döntést,meg ráérnek hozni,nagyjából hasonló időintervallumban,mint ahogy ez a genderképző teljesítette a határidőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.