2018 június 22., péntek
Végzős hallgatók a Közép-európai Egyetem (CEU) diplomaosztó tanévzáró ünnepségén a Művészetek Palotájában. MTI Fotó: Beliczay László

A CEU miatt írt levelet Orbán

Share

Levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt frakcióvezetőjének – írja az Origo. A lap szerint a miniszterelnök arra kérte Manfred Webert, hogy kellő körültekintéssel járjon el a CEU ügyében. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette a portál információját, miszerint a kormányfő levelet küldött az ügyben a néppárti politikusnak.

Az Origo közlése szerint A kormányfő azért írt a Fideszt is soraiban tudó pártcsalád európai parlamenti frakcióvezetőjének, mert arról értesült, hogy Manfred Webert lobbisták keresték meg a magyarországi  Soros-egyetem ügyében.

Hozzátették: a miniszterelnök felhívta a frakcióvezető figyelmét arra, hogy a napokban több, egyébként “jó szándékú és Magyarországgal szimpatizáló” közéleti szereplő valótlan tényeken alapuló nyilatkozatokat tett.

Nem zár be egyetemeket a kormány

Ezek között szerepel, hogy Magyarországon a kormány egyetemet zárna be, és tanszabadságot sértően akarna beavatkozni bármely felsőoktatási intézmény működésébe.

Orbán Viktor azt írta: a magyar illetékes szervek megállapították, hogy a minden tényalapot nélkülöző információ Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve emberektől származik.

Éppen ezért a miniszterelnök azt kérte Manfred Webertől, hogy kellő körültekintéssel járjon el ebben az ügyben, ehhez pedig figyelmébe ajánlotta a magyar kormány által közzétett hivatalos közleményeket, amelyek a valóságos jogi helyzetet írják le – erősítette meg az Origo információit Havasi Bertalan.

forrás: Origo/MTI/ hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Önmagukat jelentik fel Németországban a hazatoloncolástól rettegők

Magukat bűnelkövetőnek valló emberek is kérnek menedékjogot Németországban, akik gyakran azért mondják magukat állítólagos vagy …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    BOCSÁNAT! De kezdek hasonlítani szélkisasszonyhoz lassan , akinek mindenhez van hozzáfűznivalója. NOS: Az EURÓPAI NÉPPÁRT vezetője vélhetően utána olvas majd a magyar törvénynek / ami egész Európára vonatkozik!/,és kifejti véleményét , ami igazságos lesz ! DE: Nagyon helyes, hogy az Elnök Úr kérte őt erre.Érdeklődéssel várom a fejleményeket !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.