2020 június 1., hétfő
Fotó: Polgárok Háza

Civil Akadémia – Kinek a diktatúrája?

Share

Szimpózium a Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők közössége rendezésében.

Időpont: 2018-09-20 18:00

Helyszín: Díszterem

Aktuális civilitika: Dr. Csizmadia László – CÖF alapító, CÖKA elnökVendég: Gajdics Ottó főszerkesztő és

Szakács Árpád újságíró

Tavaly novemberben indult el a Magyar Időkben Szakács Árpád: Kinek a kulturális diktatúrája című cikksorozata. Vajon van-e kulturális diktatúra, és ha igen, akkor az hogyan és miben nyilvánul meg? Vajon igaza van-e a balliberális holdudvarnak, amikor jelentékeny és jelentéktelen személyek tömegének rikoltozása tölti meg az étert, amivel az elnyomásukra, elhallgattatásukra hívják fel a figyelmet. Szerintük a Fidesz diktatúrája nem tűri a másként gondolkodókat, megpróbálja őket féken tartani, mert a „hatalom fél a szabad szellemtől”, amit ugye csakis ők képviselhetnek? Szerintük a Fidesz-kormány alatt tombol a kulturális diktatúra, a más véleményének kiszorítása, a más értékeket valló emberek háttérbe szorítása megtörténik nap mint nap. Csak nem úgy, ahogy azt ők híresztelik! Ahogyan az egyszeri vicc poénja fogalmaz: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Ma este látleletet kapunk, a könnyűzene, a kortárs irodalom, a képzőművészet, a film, a humor és a színház ballib által kisajátított világáról. Reményeink szerint a kiegyensúlyozás lehetséges útját is felvázolják meghívott vendégeink.

Meghívott előadó: Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth díjas színművész.

Háziasszony: Szabó Anett médiaszakember

 

A rendezvényre várjuk előzetesen kérdéseiket az info@civilosszefogas.hu emailcímre.

Az esemény nem sajtónyilvános. A részvétel ingyenes, de részvételi szándékát szíveskedjen regisztrálni az alábbi oldalon: https://goo.gl/forms/US6tp7XLbx1JO3jX2

Vissza

Megközelíthető

 

Részletek IDE kattintva.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Bunkermúzeum

Vannak témák, amikhez szinte lehetetlenség hozzányúlni, nevezhetjük ezeket akár darázsfészeknek is. A magyar történelem egyik …

Egy hozzászólás van

  1. Milyen “Akadémiára” járnak a hülyék? Szerényen Rendőr Akadémia! Kádári sültparasztok képzője, nyóc elemi után!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.