2017 szeptember 20., szerda
Irodalmi pályázat Kárpát-medencei középiskolásoknak

Civil szervezeteknek hirdet pályázatot az MNB pénzügyi kultúra oktatására

Share

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet civil szervezetek számára közfoglalkoztatottak oktatási programjaira, illetve a borsodi hátrányos helyzetű régiók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére.

A nyílt pályázatra, amelyet a jegybank a Civil Háló támogatási program 2017 címmel hirdetett meg október 5-én 16 óráig lehet jelentkezni.

A pályázat anyagi forrását a jegybank által kiszabott bírságok biztosítják.

A támogatásra azok a non-profit civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek alapszabályban rögzített céljai között szerepel a (pénzügyi) fogyasztóvédelem, vagy a pénzügyi kultúra fejlesztése, vagy a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése vagy a pénzügyi fogyasztói jogérvényesítés elősegítése. A kifejezetten pénzügyi fogyasztóvédelmi, illetve a széles társadalmi rétegeket elérő szervezetek, továbbá a sérülékeny és speciális csoportokkal együttműködő civil intézmények előnyt élveznek – tették hozzá.

A közlemény szerint projektenként a közfoglalkoztatottak pénzügyi kultúráját fejlesztő oktatási programra maximálisan 10 millió forint igényelhető, míg projektenként a Borsod-Abaúj-Zemplén megye hátrányos helyzetű térségeiben a pénzügyi tudatosságot növelő kommunikációs programra legfeljebb 25 millió forint.

Egy civil szervezet egy kérelmet nyújthat be és ezen belül egy projekt megvalósítására pályázhat, hogy minél szélesebb kör részesülhessen támogatásban. A vissza nem térítendő támogatás akár a projekt teljes költségét fedezheti. A sikeres pályázatokat 2017. december 1. és 2018. december 31. között kell megvalósítani, azok szakmai és pénzügyi teljesítését a jegybank teljes körűen ellenőrzi.

Az érdeklődők a részletekről a jegybank Civil Háló honlapján tájékozódhatnak.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Esélyteremtő programok több mint 17 milliárd forintból hét táborban

Több mint 17 milliárd forintból valósulhatnak meg esélyteremtő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.