2017 augusztus 20., vasárnap
CÖF: "Ne tévessze meg a baráti Németországot és annak civil társadalmát a magyarországi választásokon közelmúltban súlyos vereséget szenvedett ellenzékiek pöttömnyi csoportjainak hangoskodása" / Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu

CÖF: Az átkelésnek ára van

Share

Nincs arról szó, hogy a civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatot kell tenni. Talán bizonyos esetekben ez sem ártana. Arról azonban ne csak szó essék, hogy a külföldről érkező támogatások milyen céltevékenységekre használhatók. Meg kell akadályozni, hogy külföldi állampolgárok, vagy pártpolitikai érdekeltségek játszóterévé váljon Magyarország – írja a CÖF-CÖKA vezetősége közleményében. 

“A magyar választók akaratát ne lehessen megtorpedózni NGO-knak álcázott, civilnek mondott szervezetek fellazító, sokszor az állami rend ellen irányuló aknamunkájával.

A kérdés: ki fizeti a révészt?

A külföldről támogatott NGO-k pénzügyi kimutatásai, személyi kifizetései világosan jelzik az elkötelezettséget, vagyis aki fizet, az rendel.

A magyar állampolgárok, cégek által civileknek nyújtott támogatások nem megkérdőjelezhető szabadságjogok. Se többet, se kevesebbet nem jelentenek, mint elköteleződést a választott szervezet közjót elősegítő és önkéntesen hozzáadott munkája mellett. Az illetékes kijelölt állami szervek ellenőrzési joga állandó és folyamatos lehetőség. A pénzmozgások nyilvánosságra hozását pedig az érvényben lévő jogszabályok és a kétoldalú szerződésekben leírtak szerint lehet megvalósítani és tiszteletben tartani.

Pártpolitikai érdekek érvényesítésével, korrupciós rágalmakkal ne lehessen sakkban tartani, „pellengérre állítani” az adományozókat, szponzorálókat, mert a társadalom szimpátiájának elnyerése, és a civil szervezetekkel történő együttműködés közérdek, az adományozók támogatásai hosszú távon komoly üzleti hozamokkal is járhatnak.

A törvényalkotó feladata a választópolgárok demokratikus jogállamiság mellett kinyilvánított akaratának védelme. Azaz külföldi üzletemberek, pártcsoportosulások olyan tevékenységét, ami felforgatásra irányul, kormány elleni puccsra kínál anyagi hátteret, jogi eszközökkel is meg kell akadályozni.

Egyes NGO-kban külföldi pénzekből foglalkoztatnak személyeket, ez anyagi elkötelezettség mellett felvethet nemzetbiztonsági problémákat is.

Marad a kérdés: ki fizeti a révészt és szuverenitásunkat sérti-e az adományokhoz kötött, meghatározott feladat, amely jelentheti a mindenáron „túlpartra” jutást?

A CÖF-CÖKA a kormánytól, sok ezer partnere nevében is, bölcs eligazítást vár.”

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Oroszországban is késeléses támadás volt

Nyolc járókelőt megkéselt szombaton egy ismeretlen férfi az oroszországi Szurgut városában – jelentették orosz hírügynökségek. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.