2021 április 16., péntek
Fotó: Polgárportál

CÖF: a balliberális oldal cirkuszt csinál az államfőválasztásból

Share

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint a balliberális oldal, “porondmesterük, Soros György parancsára” cirkuszt csinál a legfőbb közjogi méltóság, a köztársasági elnök megválasztásából, amikor “a Soros által pénzelt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet” (EKINT) vezetőjét, Majtényi Lászlót jelöli a posztra.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt erről, hozzátéve: a CÖF-CÖKA és a mögötte álló civil szellemi honvédő mozgalom egyértelműen Áder János jelenlegi államfő újrajelölését támogatja. Úgy fogalmazott: Soros a nézeteit szolgáló sejteket épít ki a civil világban, amelyek sunyi módon hirdetik és követik kedvenc ideológiáját, maguk mögé sorakoztatva az álcivil szervezeteket. A civil társadalom nagy többségének véleménye szerint nem a magyar kormány támadja a Soros-féle civil szervezeteket, hanem “a Soros által felbérelt álcivilek” szervezkednek és spekulálnak a legitim kormány megdöntésére – fűzte hozzá. Mint mondta, ezen ideológiát erősíti a Rockefeller testvérek alapítványa, az egyik holland minisztérium, az Európai Bizottság egyes szervezeti egységei, amelyek 150 millió forint támogatással jutalmazták az EKINT-et. A CÖF-CÖKA határozottan kiáll amellett, hogy a külföldről érkező pénzadományok felhasználásának célját és módját az arra illetékesek ellenőrizzék, mert “a felforgató tevékenység” megakadályozása, a nemzet biztonságának megteremtése a regnáló kormány feladata – hangsúlyozta Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón arról beszélt: Soros György célja a nemzetállamok megtörése, egy új globális világrend kialakítása és egy multikulturális, “kevert fajú Európa” létrehozása. Mint mondta, felmerül a kérdés: kinek a jelöltje Majtényi László, a baloldalé vagy Soros Györgyé. A balliberális pártok – folytatta – csupán azért álltak Majtényi László mögé, hogy a szerintük diktatórikus, idegen- és migránsgyűlölő, fasiszta, náci, antiszemita kormányzattal szemben megmutassák ország-világ előtt, hogy “nem engednek a 19-ből” vagyis a Tanácsköztársaságból. Szerinte ellentmondás az is: ha Majtényi nyilatkozataiból következően a jelenlegi rendszer nem demokrácia és jogállam, akkor miért indul a posztért.    Vagy őszintén beszél, ám indulásával legitimálja a rendszert, vagy nem beszél őszintén és nem gondolja komolyan, hogy megszűnt a demokrácia – tette hozzá. Feltette a kérdést: ha az EKINT-et egy külföldi személy finanszírozza, akkor elképzelhető-e, hogy a fontos döntéseket esetükben nem Soros György határozza meg. Ebben a helyzetben Soros jobban tenné, ha nem strómanokat küldene az elnökválasztásra, hanem maga indulna el; “ez volna a fair és nem a sunnyogás” – mondta Fricz Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője az euobserver.com portálra hivatkozva azt mondta, hogy Európában az egyik legátláthatatlanabb szervezet “a Soros György által gründolt” és Majtényi László által vezetett EKINT. Ezt az átláthatatlan és vállalhatatlan szervezetet vállalták fel a balliberális pártok Majtényi jelölésével – mondta az alkotmányjogász.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Sokadszorra ismétlem: A magukat baloldalinak csúfolóknak teljesen mindegy , hogy ki lesz Magyarországon a köztársasági elnök , csak ne a jobboldal által megválsztott Áder János legyen. Számukra úgy tűnik , hogy minden mindegy csak legyőzzék a jelenlegi vezetőket. Akármilyen területről van szó, bármivel kapcsolatban születik törvény , azt ők megvétózzák .A sorospénznek nincs szaga, tehát áramolhat be a határon korlátlanul , abból telik mindenre. Azok, akiknek a HAZA csupán egy szó, csatlakoznak ehhez a hazaáruló bandához. Alapítanak új pártocskákat -amit ráadásul még támogatni köteles az állam !- a gondolkodásra képtelenek ,csak azért , hogy még nagyobb legyen a széthúzás. ÉBRESZTŐ EMBEREK! MAGYAROK! EGY A HAZÁNK!

  2. Dávid Szaniszla

    Hiszek benne, hogy a jobboldali képviselők (a Jobbik nem!) megszavazzák Áder Jánost, legalább a második fordulóban. Úgy legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.