2018 december 17., hétfő
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. MTI Fotó: Marjai János

CÖF-CÖKA: nem költöttek az MVM pénzéből a Gyurcsány-Vona-plakátra

Share

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) egy fillért sem költött a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től kapott támogatásból a Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort együtt ábrázoló plakátkampány finanszírozására – írta a CÖF-CÖKA vezetősége hétfőn közleményben .

A civil szervezet arra reagált, hogy Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap bejelentette: pártja ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amiért az MVM az adatvédelmi hatóság elnökének felszólítása ellenére sem adott tájékoztatást arról, miért támogatta tavaly év végén 508 millió forinttal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványát. Hozzátette: az MVM hallgatása tovább erősíti azon gyanújukat, hogy a CÖF 2016 decemberében a társaságtól kapott több mint félmilliárd forintból valósította meg a Jobbik lejáratását, valamint a Vona Gábor Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-elnök “összemosását” célzó “bohócos plakátkampányát”.

A CÖF-CÖKA minderre úgy reagált: Szávay István “verkli tekerő kintornás” vádaskodásával tovább csorbítja pártja még megmaradt, “édeskevés hitelét”, ahelyett, hogy beszámolna közpénzen folytatott, “valószínűleg jogi kisiklásáról, a plakát mutyi hátteréről”.

Hangsúlyozták: amikor itt lesz az ideje, az MVM-mel kötött, vállalati és civil stratégiai szempontból is eredményes szerződésük elszámolására, azt végrehajtják.

A Jobbiktól azt várják, hogy a választópolgárokat érdeklő, “nagy valószínűséggel tiltott plakátfinanszírozásra, a plakát mutyi kapcsán” válaszokat kapjanak. “A hazugság-verklizés kiment a divatból, azzal a pártok versenyében, a választások idején nyerni reménytelen, és a hatalomszerzéshez elégtelen” – írta a CÖF-CÖKA vezetősége.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.