2018 szeptember 24., hétfő
A CÖF-CÖKA nyolc pontban foglalta össze javaslatait a devizahiteles-ügyben. / Fotó: PolgárPortál
Képünk illusztráció - CÖF - Fotó: PolgárPortál

CÖF-CÖKA: Szükséges az európai szuverenista civilek mozgósítása

Share

A Civil Összefogás Fórum (CÖF)-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások előtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében – jelentette ki a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke csütörtökön Budapesten.

Csizmadia László a sajtótájékoztatón közölte: ezzel egy időben megkezdték az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás megalakításának előkészítését is.

Ez utóbbi létrehozása annál is inkább szükséges, mert az Európai Unióban erősíteni kell a polgári kezdeményezések hatékonyságát – tette hozzá. Mint elmondta: a mögöttük álló szellemi honvédők úgy vélik, hogy az EU föderatív irányítása zsákutca, ezzel szemben a nemzetállamok összessége képes biztosítani az unió erejét.

Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az EU vezetése elkülönüljön a nemzetállami vezetőktől, vagyis ne egy „Macron–Merkel tandem” irányítsa a közösség egészét. Úgy vélekedett, hogy az európai polgárok ma már egyöntetűen azt a véleményt képviselik, hogy az unió határait meg kell védeni az illegális bevándorlókkal szemben. Ezt az álláspontot pedig figyelembe kell vennie az unió vezetésének is – mondta Csizmadia László.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője hangsúlyozta: üdvözlik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök találkozóját. A tárgyalás eredménye azt jelzi, hogy a visegrádi csoport (V4) tagállamai Ausztria után Olaszországgal is megtalálják a közös hangot – mondta.

A továbbiakban beszámolt arról, hogy Cecilia Wikström, az Európai Parlament petíciós bizottságának elnöke levélben tájékoztatta Csizmadia  Lászlót az Európai Parlament migrációval kapcsolatos állásfoglalásairól. A csatolt dokumentumok áttekintése után a CÖF-CÖKA arra az álláspontra jutott, hogy az uniós szabályozás elavult, nem alkalmas sem az unió, sem az unió állampolgárainak megvédésére.

Észrevételeiket megküldik Cecilia Wikström mellet az Európai Bizottság elnökének is. A levében azt is jelzik: elemzők szerint egy lehetséges gazdasági válság küszöbén állunk, amelynek a 2015-ben kezdődött migrációs krízis az eredője. A menekültválság kezelése olyan mértékű forrásokat vont el a tagállami költségvetésekből, amelyek nehezen pótolhatók – fűzte hozzá.

Arról is beszámolt: az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás jövő tavaszra tervezett megalakítását tanulmánykötettel kívánják megalapozni. Ennek megfogalmazására felkértek három neves magyar jogászt, Gaudi-Nagy Tamást, Völgyesi Miklóst és Zétényi Zsoltot. Továbbá számítanak külföldi, például lengyel gondolkodók közreműködésére is – mondta a szóvivő. Kérdésre válaszolva Csizmadia László közölte, hogy nem szerepel a terveik között Békemenet szervezése.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Csizmadia László, elnök / MTI

CÖF-CÖKA: mielőbb meg kell kérdezni az európai embereket a migrációról

A brüsszeli intézményrendszer és az európai kormányok csak akkor maradhatnak talpon, ha mielőbb megkérdezik az …

2 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  KÍVÁNOM , hogy a CÖF—CÖKA elérje a célját ! Nagyon—nagy szükség lenne az európai országokat összefogni , ahol a nép döntene a saját sorsáról , és a jövőjéről ! Ámen !

 2. ORBÁN ÉRDEKELTSÉGE AZ INTRUM JUSTITIA!!!
  A LAKÁSMAFFIA SZÁLAI EGYENESEN A CIGÁNY-ZSIDÓ ORBÁN VIKTORHOZ VEZETNEK!!!
  KÉRDÉS?!
  “Kedves” Orbán Viktor miniszterelnök “Úr”!

  A rózsadombi diktátum óta nyílt titok, hogy sehonnai bitangok százezreit akarják a magyar NEMZETTESTBE oltani!
  Itt most naprakész trükkjét mutatom be a Patkányforradalom unokái által működtetett egyik legnagyobb ómigráns betelepítő cégnek (Intrum Justitia! – ami manapság már csak INTRUM néven szedi áldozatait!).
  Fontos megjegyezni, hogy Trianon második felvonása most zajlik a bankok és a Soros féle idegenszívű spekulánsok Jézus gyilkos fajtája által, akik már egyszer sikeresen felkoncolták Magyarországot!
  Ezért sürgős ezt az újabb kivégzési kísérletet immár hathatós tettekkel, azonnali hatállyal meg is akadályozni…
  Mindenki megtudhatta, hogy az ERSTE eladott 20 MILLIÁRD forintértékben bedőlt követeléseket az INTRUM JUSTITIA nevezetű hírhedt pénzmosó bandának!
  Az INTRUM vezetője Felfalusi Péter !!!
  Az Intrum kiíratja árverésre az ingatlant!!!
  …és Felfalusi Péter másik cége a Lakóingatlan-Forgalmazó Kft!!! -az árverésen megveszi!!!
  Ja és a végrehajtó elfelejti kiértesíteni a tulajt az árverezésről!
  Ma már százával vannak, akiknek elárverezték az otthonát és mindenütt ez a tetű jelentkezik „vevőként”!
  Ezek a manőverek mintha választások után hatványozottan fordulnának elő!
  Létezik, hogy ÚJ USRAHELL megteremtésén munkálkodik a jelenlegi kormány is a Rózsadombi Diktátum ránk erőszakolt pontjai szerint…- vagy ÉN LÁTOK RÉMEKET?!…- és nincs összefüggés az új honfoglaló telepesek százezres lélekszám ugrásával?!
  Mindennemű segítségét és közreműködését alig várom egy világraszóló, de ugyanakkor csak a magyar szíveket megdobogtató hétvégi nemzetközi sajtótájékoztató keretében!

  Baráti üdvözlettel: Pálos Trend

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.