2018 július 21., szombat
ifj. Lomnici Zoltán szóvivő, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetője és Fricz Tamás, a kuratórium tagja, politológus - Fotó: Polgárportál

CÖKA: induljon EP-vizsgálat a földközi-tengeri humanitárius katasztrófa miatt!

Share

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) petícióban szólítja fel az Európai Parlament petíciós bizottságát annak kivizsgálására, hogy mely uniós intézmény és vezető felelős a földközi-tengeri humanitárius katasztrófáért – jelentette be a Civil Összefogás Fórum (CÖF) jogi kabinetjének vezetője csütörtökön Budapesten.

Ifj. Lomnici Zoltán a sajtótájékoztatón emlékeztetett: ENSZ-adatok szerint 2014 óta több mint 15 ezer ember fulladt a Földközi-tengerbe, miközben megpróbált Európába jutni, és ezért még senki nem vállalta a felelősséget. A Frontex, az európai határvédelmi ügynökség feladata volna a halálesetek megelőzése, egyben Európa határainak megvédése – jelentette ki.

Úgy tűnik, az európai vezetők nem akarják elősegíteni a hatékony határvédelmet, miközben tárgyaltak az Európába évi egymillió migráns letelepítését szorgalmazó Soros Györggyel – tartalmazza a petíció.

Az ifj. Lomnici Zoltán által ismertetett petícióban azt is felvetik: elfogadhatatlannak tartják, hogy Soros György tárgyalt az EU migrációs ügyekért felelős biztosával, Dimitrisz Avramopulosszal, mert ezen az alapon szabad utat lehet engedni a tagállamok érdekeivel szemben álló külső lobbitevékenységnek.

A CÖKA szerint vizsgálni kellene az Európai Parlament tagjainak a felelősségét is, mert a nyilvánosságra került lista szerint a parlament 226 tagját Soros György megbízható szövetségeseként tartják számon – mondta a kabinetvezető.

A továbbiakban arról beszélt, hogy ma már nem csupán Simicska Lajos kelt rendszeresen botrányt, hanem a személyéhez közel álló média is, az N1 televízió, a Hír TV, az Alfahír és az Index. Utóbbi például a CÖF-CÖKA csömöri fórumán elhangzottakról “teljesen eltorzítva” számolt be, az Alfahír pedig antiszemita felhanggal írt Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóról – mondta ifj. Lomnici Zoltán.

Fricz Tamás, a CÖF alapító szóvivője arról szólt, hogy a Soros György világszinten kiterjesztett hálózatához tartozó NGO-k, vagyis nem kormányzati szervezetek részt vállalnak a migránsok Európába hozatalában. Emlékeztetett: a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában maga is egy terv részének nevezte a migránsok védelmét. Arról beszél, hogy ő, Orbán Viktorral ellentétben a migránsok védelmét tekinti célnak, a nemzeti határokat pedig akadálynak – idézte fel.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Sorossal szemben “két év szabadságvesztésről szóló jogerős bírósági ítélet” van érvényben a Société Générale bank részvényeivel való bennfentes kereskedés miatt, “mégsem tartóztatja le senki”.

Fricz Tamás szerint Soros több nyilatkozata arra utal, hogy istennek képzeli magát; egy sajtónyilatkozatban úgy fogalmazott, úgy tekint magára, mint az ótestamentum istenére, aki láthatatlan, de mindent lát. Önmagában 24,5 milliárd dollárnyi vagyon áll a rendelkezésére tervének megvalósításához, és tevékenységét segítik a Rothschild család pénzügyi eszközei is – sorolta.

Végül hangsúlyozta: a “Soros-terv” része a nemzetállamok helyett egy globális világrend, ezen belül egy európai szuperállam létrehozása. Célja a hagyományos nyugati kultúra és családmodell megszüntetése, új nemi identitások kialakítása és a keresztény vallás feloldása más vallásokban, ugyanakkor egy kevert fajú “Eurábia” létrehozása. Ezt szolgálja a migránsáradat Európába irányítása – mondta a Fricz Tamás.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bepanaszolta LIBE-jelentést az Európai Ombudsman hivatalánál a CÖKA

Panaszbeadványt nyújtott be az Európai Ombudsman hivatalához a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az EP …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Szó volt arról , hogy a Közép –Kelet Európai országok civil szervezeteit összefogják , és közösen lépnek fel az Eu- ban történő törvénytelenségek ellen . Megakadt ez az ésszerű terv ? Ugyanis az dícsérésre ad okot , hogy a CÖF levelet írt , de szerintem az sajnos nagyon keveset nyom a latba. / Bár ne legyen igazam !/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.