2021 március 8., hétfő
Honvédségi helikopterrel oltják a lángokat 2017. augusztus 4-én a Hortobágyon, Nagyiván térségében, ahol több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, augusztus 4-én kora reggel két, 3 ezer liter víz szállítására alkalmas honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyon

Share

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben – közölte a Jász-Nagyku-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel az MTI-vel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.

Szepesi Erika elmondta: az oltásban több mint 80 tűzoltó vesz részt, erőgépet és honvédségi helikoptereket is bevontak a munkálatokba. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Péntek reggel 150 hektár nádas égett, az oltást nehezítik a talajviszonyok és a terület nehéz megközelíthetősége – tette hozzá.

Lajtos István, Nagyiván független polgármestere elmondta: nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a tűz.

A csütörtökön délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, pénteken kora reggel két honvédségi helikopter is érkezik a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. A tűz oltását nehezíti, hogy a terület egy része mocsaras, lápos, egyes részeket egyáltalán nem lehet megközelíteni, ezért csatlakozott be pénteken kora reggel a két honvédségi helikopter a tűzoltásba. Ezek egyenként 3 ezer liter víz szállítására alkalmasak, és felülről végzik majd az oltást. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy az aljnövényzet kapott lángra csütörtökön délelőtt.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Ezek nagyon szomorú hírek, akár itthon történnek, akár máshol a nagyvilágban. Lehet, hogy felelőtlen emberek tevékenysége, de az is lehet, hog csak úgy történt. Nagyon sajnálom, bár csak ne történnének ilyen dolgok! Isten segítsen ebben mindenhol a világon. Persze ezt kérni is kell tudni, csak úgy nem történik segítés! Emberek alázzátok meg magatokat, Istentől kérni kell a dolgok jobbra fordulását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.