2018 december 17., hétfő
Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Csaknem kétezer fiatal vesz részt az október 23-ai budapesti ifjúsági találkozón

Share

Csaknem kétezer egyetemista és középiskolás vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón, történelmi vetélkedőn, majd a hagyományos fáklyás felvonuláson – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke – aki személyesen is megélte az ’56-os eseményeket – kiemelte: fontos, hogy a történelmi események a fiatalok számára is ismertté váljanak.

Csáky Csongor elmondta: a szövetség hatodik éve szervezi meg a Kárpát-medencei fiatalok utaztatását, hogy október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelhessenek. Azt mondta: az idén rekordszámú, csaknem 150 Kárpát-medencei középiskola pályázott. Mintegy 8 ezer diáknak lesz lehetősége az utazásra – tette hozzá.

A program célja, hogy a magyar középiskolások egy másik ország magyar középiskolájának fiataljaival közösen ünnepeljék október 23-át, és a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

2 hozzászólás

 1. Dipl.Ing.TiboAr Gutay

  A Rákóczi Szövetség az igazi! Így kell szolgálni a magyart. Áldja meg az Isten őket és tevékenységüket a magyar összefogásáért! Amen. Áldassék az Isten és ajándéka Jézus mindörökké.Amen.

 2. Dékány Ilona

  KI VOLT NAGY IMRE ? Ezt csak az nem tudja , akit egyáltalán nem érdekel a mult !
  Október 23,-án a magyar forradalmat , a rengeteg fiatalt ünnepeljük , akik megpróbálták felszabadítani hazánkat a szovjet elnyomás alól ! Emlékezünk a sok száz áldozatra , akik hősi halált haltak ! Tisztelettel köszönjük meg azoknak a részvételét , akik még köztünk élnek , pedig sokat szenvedtek a börtönökben !
  Tudatosítani kellene a fiatalokban , ,hogy akik 1990 előtt —a 2. vh. utántól !— vezetők voltak , valamennyien Moszkvában kaptak kiképzést , tehát magyarellenesek , sőt ! hazaárulók voltak ! Egymást is kiirtották , a hatalom miatt ! / De az utódaik is azt tennék , ha tehetnék !/
  SZILÁRD ERKÖLCSI ALAPON ÁLLÓ TANÁROKRA LENNE SZÜKSÉG , akik erkölcsös, hűséges, hazaszerető fiatalokat névelnének ! Ámen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.