2018 március 21., szerda
Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Csaknem kétezer fiatal vesz részt az október 23-ai budapesti ifjúsági találkozón

Share

Csaknem kétezer egyetemista és középiskolás vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón, történelmi vetélkedőn, majd a hagyományos fáklyás felvonuláson – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke – aki személyesen is megélte az ’56-os eseményeket – kiemelte: fontos, hogy a történelmi események a fiatalok számára is ismertté váljanak.

Csáky Csongor elmondta: a szövetség hatodik éve szervezi meg a Kárpát-medencei fiatalok utaztatását, hogy október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelhessenek. Azt mondta: az idén rekordszámú, csaknem 150 Kárpát-medencei középiskola pályázott. Mintegy 8 ezer diáknak lesz lehetősége az utazásra – tette hozzá.

A program célja, hogy a magyar középiskolások egy másik ország magyar középiskolájának fiataljaival közösen ünnepeljék október 23-át, és a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kövér: a globális kormányzás veszélye fenyegeti a térség etnikai kisebbségeit is

A térség minden etnikai többségét és kisebbségét napjainkban ugyanaz a veszély fenyegeti, a globális kormányzás …

3 hozzászólás

 1. Dipl.Ing.TiboAr Gutay

  A Rákóczi Szövetség az igazi! Így kell szolgálni a magyart. Áldja meg az Isten őket és tevékenységüket a magyar összefogásáért! Amen. Áldassék az Isten és ajándéka Jézus mindörökké.Amen.

 2. Kit, mit, ünnepeltettek?
  KI IS VOLT A HŐS

  Az idegen nyelvű oldalak orosz dokumentumokra hivatkozva még messzebb mennek és tényként közlik, hogy Nagy Imre, alias Vologya besúgóként kereste a mindennapi betevőre valót Moszkvában, a csekának (NKVD) nyomva fel több tucat kamerádját akik közül aztán a szerencsésebbek Szibériába, a kevésbé szerencsések a kivégző osztag elé kerültek. Ezek szerint Sztálin terrorjának legsötétebb időszakának lett volna az egyik legsötétebb gazembere.
  Hogy Nagy Imre részt vett-e az orosz cári család meggyilkolásában vagy sem, az már részletkérdés, de az biztos, hogy az 56-os orosz invázióig a sztálini kommunizmus elkötelezett végrehajtója volt, mégpedig a javából
  Nagy Imre címszavakban.

  szovjet levéltárak által is dokumentált tény, hogy a későbbi miniszterelnök 1918 tavaszán Jekatyerinburgban és környékén teljesített szolgálatot (főleg katonai komisszárként). Ugyanez év őszén, Szibériában esett a fehér csehszlovák légió fogságába. Saját önéletrajzában is leírja, hogy 1918-ban a bizonyos ideig a városban tartózkodott

  Az említett papírok azt bizonyították, hogy Nagy Imre az 1930-as években közönséges rendőrspicli volt, akinek a jelentései alapján számos kiváló magyart végeztek ki. Nyikita Hruscsov és Lavrentyij Berija, akik Sztálin halála után a Szovjetunió élére kerültek, nem véletlenül mondták 1953-ban Rákosinak: Nagy Imrét nevezze ki miniszterelnöknek! Kezükben akarták tartani a magyar miniszterelnököt. Mint tudjuk nem sikerült, és nekünk is rengeteg kárunk származott belőle.

  .” Nagy Imre tehát nagyon naiv volt, sokkal inkább, mint korábban, pedig akkor is az volt. Ez azért megdöbbentő, mert csapatában ő volt az, aki sokat ette Sztálin kenyerét. A többiek naiv hazai veteránok voltak. Az ő naivságuk is érthetetlen, mert a bolsevik párt soha nem tűrte meg a naivságot, még ott sem, ahol csak pár tucat tagja volt. Ez a párt mindig a szovjet érdekek kérdőjelek nélküli kiszolgálója volt. Tagjainak ugyan megengedte, hogy hívők legyenek, de a Moszkvából küldött parancsokat kétkedés nélkül teljesíteni kellett. A nemzeti érdekeknek sem jutott hely. Nagy Imre mindig kiváló és engedelmes tagja volt ennek a szovjet szektának. Mégis, amikor egy hétre függetlennek érezte magát, elhitte, hogy kiléphet az évtizedes múltú fegyelemből.” Kopátsy S.

 3. Dékány Ilona

  KI VOLT NAGY IMRE ? Ezt csak az nem tudja , akit egyáltalán nem érdekel a mult !
  Október 23,-án a magyar forradalmat , a rengeteg fiatalt ünnepeljük , akik megpróbálták felszabadítani hazánkat a szovjet elnyomás alól ! Emlékezünk a sok száz áldozatra , akik hősi halált haltak ! Tisztelettel köszönjük meg azoknak a részvételét , akik még köztünk élnek , pedig sokat szenvedtek a börtönökben !
  Tudatosítani kellene a fiatalokban , ,hogy akik 1990 előtt —a 2. vh. utántól !— vezetők voltak , valamennyien Moszkvában kaptak kiképzést , tehát magyarellenesek , sőt ! hazaárulók voltak ! Egymást is kiirtották , a hatalom miatt ! / De az utódaik is azt tennék , ha tehetnék !/
  SZILÁRD ERKÖLCSI ALAPON ÁLLÓ TANÁROKRA LENNE SZÜKSÉG , akik erkölcsös, hűséges, hazaszerető fiatalokat névelnének ! Ámen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.