2020 június 5., péntek
A Liget Budapest Projekt keretében megújuló Olof Palme Ház a Városligetben 2018. július 4-én. A liget legrégebbi épülete, amelynek több évtizede nem volt funkciója, 2019 közepén eredeti pompájában, a Millennium Háza néven nyílik majd meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Családbarát lesz az új Liget

Share

A Liget Projekt a millennium óta legnagyobb intézményfejlesztési és tájépítészei megújítási program – mondta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt vezetője, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az M1 Ma Reggel adásában.

A Liget Budapest projekt részeként a Városligetben 22 helyszínén folyamatosak az építkezések és felújítások.

Az év végére elkészülnek az egykori Szabolcs utcai klinikák helyén megvalósuló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületei, befejeződik a komáromi Csillag erőd rekonstrukciója és bővítése, valamint az Olof Palme Ház műemléki restaurálása is.

A Szépművészeti Múzeum októberben, míg a Millennium Háza jövő év elején nyitja meg kapuit. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ és a Magyar Zene Háza év végére készül el – hangzott el az adásban.

A már elkészült projektek közül Gyorgyevics Benedek kiemelte az Állatkerti körúton megépült Pavilonkertet valamint a kutyásparkot, amelyet naponta ezren látogatnak.

A megújuló Városliget elsősorban gyerek- és családbarát lesz – fogalmazott a vezérigazgató, aki hangsúlyozta, hogy csökken a burkolt felületek aránya, ahol korábban zöld területek voltak, ott a jövőben nem lesznek épületek.

Soha ekkora összeget nem fordítottak tájépítészeti megoldásokra Magyarországon – mondta ezzel egy nagyon izgalmas park jön létre.

Kiemelte, hogy minden az ütemterv szerint zajlik, a fejlesztések 99 hektáron zajlanak, az átadások a következő két-három évben történnek.

A fejlesztések közül kiemelte a Néprajzi Múzeum építését, amely a város egy ikonikus, népszerű közösségi tereként funkcionálhat hatalmas zöld tetőkertjével. Az új Néprajzi Múzeum a tervek szerint 2020 nyarán már látogatható lesz.

A parkolási gondok enyhítésére egy 800 fős mélygarázs épül a Dózsa György úton és idén indul a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza kivitelezése – fogalmazott.

forrás: M1 / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. A sok szerencsétlen ellenző —élükön Karigerivel — bámulhatja majd a sok boldog gyermeket , meg a sok nyugdíjast ! És természetesen a rengeteg túristát , akinek oda fog vezetni az első útja .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.