2021 szeptember 28., kedd
Vona Gábor Csepelen tartott budapesti lakossági fórumot, amelyre elmentek a kiábrándult Jobbikosok és gárdisták.2018.03.26. Fotó: Horváth Péter Gyula /PestiSrácok

Csalódott jobbikosok tüntettek a párt csepeli, kampányzáró fórumán (riport)

Share

Kiábrándult jobbikos tüntetők fogadták, az utóbbi időben számos korrupciós botrányba keveredett párt vezetőjét, Vona Gábort, illetve Bereczki Miklós helyi képviselő-jelöltet Csepelen, a fővárosi kampányzáró rendezvényen. „Allah akbar!” kiáltások közepette és a müezzin zenéjére érkeztek meg az egykor jobb napokat látott párt vezetői, majd meglátva a sajtó munkatársait, és a tüntető radikálisokat, menekülve szaladtak be a rendezvénynek otthont adó Munkásotthonban, nem válaszolva egyetlen kérdésre sem.

  • PolgárPortál riport

A fórum előtt mintegy száz nemzeti radikális akart néhány szót váltani a pártelnökkel, ám erre nem kaptak lehetőséget, Vona Gábor és a helyi jelöltjük, Bereczki Miklós a hátsó bejáraton, verőlegényekkel körbevéve futott be az épületbe, ahol az információink szerint kevesebben voltak, mint a tüntetők.

A regisztrációval érkező és nagy nehezen bejutó kollégánkat, aki megpróbált beszámolni az eseményről, illetve fotókat készíteni a résztvevőkről (egy elvileg nyilvános kampányrendezvényen), a második beléptetőnél, azaz a belső ajtónál kíméltek és kitessékelték az egyébként nem hosszú sorból. Elmondása szerint csak a jobbikos igazolvánnyal vagy párttagsággal rendelkező Alfahír újságíróit, illetve a Simicska tulajdonában lévő Magyar Nemzetet és a HírTV-t engedték be, így azt, hogy mi is lenne a Jobbik terve a fővárossal és Csepellel, gyakorlatilag csak maguk közt osztották meg a résztvevők.

Jellemző volt – kollégánk elmondása szerint –, hogy a Jobbikhoz köthető újságírókat „Helló, szia, de jó, hogy végre megérkeztél!” mondatokkal köszöntötték a párt biztonsági őrei, míg kollégánkat, és több más helyi újságírót, vagy a főbejáratnál vagy a folyosón megállították, majd kitessékelték az épületből.

A csalódott ex-jobbikos tüntetők közben rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, ahol többen is elmondták, hogy a Jobbik néppártosodása számukra egyenlő a nemzetárulással, nem tudják elfogadni a pártelnök színeváltozásait, és kiábrándultak az iszlámhoz kötődő ismeretes szimpátiája miatt. De szóba kerültek azok a korrupciós botrányok is, amelyek az utóbbi időben láttak napvilágot. Az, hogy Kiskunhalason és más kerületekben is rá akarták venni az ellenzéki képviselőjelölteket arra, hogy pénzért cserébe lépjenek vissza javukra, illetve, hogy „kilóra megvették a kisgazdapártot is”, ami gyakorlatilag bűncselekmény.

A tüntetők közt többen is elmondták, és arccal vállalták, hogy egykori jobbikosként számukra az egyetlen alternatíva április nyolcadikán a Fidesz maradt, Csepelen pedig Németh Szilárd, holott ez idáig mindig is a MIÉP-re, vagy a Jobbikra szavaztak.

A Csepeli Munkásotthonban megtartott rendezvényen tehát a sajtó nem vehetett részt, pedig szerettük volna megkérdezni Bereczki Miklóst, hogy tervezi-e valamelyik esélyesebb ellenzéki jelölt számára visszalépni, illetve, hogy mit szeretne tenni Csepelért, és azt is, hogy egyáltalán mi a helyi programja. Annyit sikerült megtudnunk a bejáratnál egy kopasz verőlegénytől (biztonsági őr), hogy nézzük meg a Jobbik honlapját, ott mindent megtalálunk.

A kampányzáron viszont ennél több kérdésünkre nem kaptunk választ, ami igencsak furcsa annak fényében, hogy mégis csak nyilvános politikai rendezvényről volt szó. A kérdéseket mostanában amúgy sem kedvelik a Jobbikban, ezért egy kisebb hadseregnyi, a párthoz kötődő verőlegénnyel tudtunk csak szóba állni, akik természetesen nem válaszoltak semmire.

Mint ismert, a kerültben a Fidesz-KDNP nevében, az egykori polgármester, jelenleg országgyűlési képviselő Németh Szilárd indul, még az ellenzék részéről a gyulai születésű Szabó Szabolcs (Együtt), aki képviselőként egyszer sem szólalt fel négy év alatt Csepel érdekében; illetve Bereczki Miklós (Jobbik), kinek programját ezúttal sem ismerhettük meg; és végül a budapesti szocik részéről a Csepelre exportált Bangóné Borbély Ildikó. De a futottak még csapatában találjuk az Tenk Andrást (LMP) és Dukán András Ferencet (Momentum), végül pedig a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjét, Soltész Szilviát, aki ellenzékiként máris olyat tett, amit társai (még) nem: engedély nélkül felújított egy darab padot Csepelen…

Kapcsolódó anyag

Nézze meg a PestiSrácok felvételét a tüntetésről:

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.