2020 október 29., csütörtök
2018. február 17-én elindult a kampány Csepelen is. Bangóné balról a harmadik a képen - Fotó: Polgárportál

Csobai Vera: Elindult a hajcihő

Share
Elérkezett a várva várt nap, kezdetét vette a hivatalos kampányok kampánya. “Odaát” csak úgy hemzsegnek a magukat mindentudó istennek képzelő megmondóemberek, naponta olvassuk, halljuk eget verő “bölcsességeiket”. Nem mintha négy év óta nem ugyanezt tennék folyamatosan, mintha ez természetes folytatása lenne a részükre balul sikerült 2014-es választásnak. De ezen idő alatt a belső energia nullára csökkent, a maradék ész is a padlón hever.

Ráadásul, bár hiábavalónak látszik, Werber tanítóbácsit ismét beállították a csatasorba. És, hogy hová is? Hát a Szél Bernike volt és egyben jelenlegi “főnöke” által szponzorált világmegváltó pártocskához, az LMP-hez. Azért éppen oda, mert Bernike jó tanulója volt anno a “főnök” iskolájának, majd szorgalmas, odaadó programvezetője a szintén a “főnök” által milliókkal támogatott Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek. Most is következetes maradt egykori énjéhez. Szolgálni és hajbókolni.

Az észt és az energiát kintről kellett pótolni. Nem is volt szükség nagy keresésre, hiszen a liberális PÉNZ és HATALOM nem vak, észrevette, hogy hol tátonganak a lyukak, hol folyik ki minden lehetőség a gondolkodáshiány következtében.

Hozták is a tömőanyagot. A pénzt, a szankciókat, a hazugságcsatornákat, a feljelentgetéseket. Nem esett nehezükre, hiszen ebben ők bővelkednek és hatalmas tapasztalattal rendelkeznek.

Magukhoz csalogatták a hazai dörgölődzőket, a pénzéheseket, a baksisért mindenre kaphatókat. Civilnek álcázott szervezetekbe tömörítették őket, tanfolyamokat tartottak hazaárulásból, hamis szólamokból, a világ átejtéséből. Felkészítették őket a soron következő megmérettetésre, ezzel akarván biztosítani a hazai tehetetlen ellenzék nemlétező sikerét.

Most, hogy hivatalosan is elindult a kampánynak álcázott hajcihő, kiléptek a homályból és elborították a médiát, az utcát és minden olyan helyet, ahol emberek szoktak megfordulni. Kijelöltek egynéhány miniszterelnök-jelöltet, egymás felé noszogatják az ellenzéki pártokat, megkísérlik összeboronálni őket.

Ez rendben is lenne, de az összeboronálásnál nem vették figyelembe, hogy mindegyik pártocska vezető szerepet akar. A “majd én megmondom, hogyan és mikor fogjunk össze, ki legyen a lista elején és ki a végén” még ezeknek a liberális szponzoroknak is hihetetlenül hangzik.

Kiléptek a porondra a “régi idők nagyágyúi” is. Volt pártvezérek, párttitkárok, pártsztárok és hasonló – amnéziában szenvedő – politikai egyedek. Ígértek fűt, fát, bokrot és minden jót.

A “többször bérmálkozó” is egy fantasztikus ígérethalmazzal lepte meg kampánynyitó rendezvényük közönségét és az egész világot. Többek között ezeket ígérgette:

– Eltávolítják hivatalából Polt Péter legfőbb ügyészt és ezután Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez

– Zár alá veszik a fideszes “oligarchák” vagyonát és abból kárpótolják az “Orbán-rendszer kárvallottjait”

– Másfélszeres béremelés az orvosoknak és ápolóknak, valamint beszereznek 150 CT és MRI készüléket

– Felülvizsgálják a vatikáni szerződést, megszüntetik az egyházak kiváltságait

Végül azt mondta, hogy ingyenessé teszik az alapvető áram-, víz- és gázhasználatot, illetve leállítják a paksi erőmű fejlesztését, mert ahelyett a megújuló energiahordozókat támogatják majd. Csak egyetlen egyet felejtett megemlíteni. Miből?????

Szép sorban – egymást túllicitálva – harsognak az “új idők új szerencselovagjai”. Kapunk itt béremelést, egészségügyi bukfenceket, alternatív micsodákat, össznépi jólétet, csak győzzük kapkodni a fejünket.

Az összevissza, egymásnak sokszor ellentmondó ígéretekből, sokszoros túltermelést kapunk.

De valódi, igazán hasznos programot, az ország tudatos előrevivésének bemutatását hiába keressük a szónokok mondatai között, bármelyik pártocska kampányreferendumában, csak egyetlen közös szlogent hallunk és látunk mindenütt. A közös program ebbe az egy mondatba sűrűsödik össze:

“Leváltjuk a kormányt, elzavarjuk és bíróság elég állítjuk Orbán Viktort és a fideszeseket”

Most jön az a második kérdés: Hogyan???

Ugyanis ehhez több millió ember hozzájárulása szükségeltetik, vagyis ehhez nemzeti konszenzusnak kell életbe lépnie.

És akkor magukhoz térnek álmodozásaikból, mert belelóg a kezük abba a bizonyosba.

Április 8-án pedig számukra minden álom véget ér!

Szerző: Csobai Vera

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    ISMÉTLÉS A TUDÁS ATYJA ! Tudja a legtöbb tanult ember . DE: Inkább olyasmit kellene ismételgetni a háta lévő napokban , ami előre viszi az ország ügyét !
    Az őrültek nyilatkozatait nem kívánjuk ” megtanulni” , sőt egyenesen szeretnénk elfelejteni .
    JELENJENEK MEG NAPONTA POZITÍV CIKKEK ! Mi minden épült , szépült hazánkban ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.