2020 október 21., szerda
Forrás: dagelijksestandaard.nl

Csobai Vera: Európai Parlament?

Share

Többek között azt sem értem, hogy mit is jelent a brüsszeli Európai Parlament? Pontosan mi a feladata, kiket képvisel, kiknek az érdekeiért létesítették? Eddig hivatalosan úgy tudtuk, hogy a különböző európai országokat képviselő, megválasztott tagok dolgoznak benne, őket láthatjuk, hallhatjuk ott. Hogy véleményük, hozzászólásuk az őket delegáló országuk véleményét, szándékait és nézeteit képviseli. Hogy hazájuk érdekeit szolgálják, Európa érdekeivel egységben. Akkor mégis hogy lehet az, hogy ugyanazon államok vezetői más véleménnyel vannak, más értékeket képviselnek, mint országuknak az EU parlamentjébe kiküldött képviselői? Kik azok, akik nem mondanak igazat, kik azok, akik nem a saját országuk érdekében nyilatkoznak, cselekednek? Az állam- és kormányfők, vagy az EU parlamenti képviselők?

Úgy látszik, ez Hollandia vonatkozásában sincsen másképpen. Ezt bebizonyították az elmúlt napok eseményei is. Újra előtérbe került Magyarország, és újra nyakunkba zúdítottak számos hazugságot. Aki a legújabb „összeállítást” készítette hazánk ellen, nem más, mint a holland Judith Sargentini. Az egyik legmeggondolatlanabb szószátyár, csak frázisokba beszélő képviselő és ahogy szavaiból ki lehet venni – Soros bérenc. A látszat kedvéért tavaly járt Magyarországon – egyetlen napig tartott ez a látogatás –, és kizárólag néhány ellenzékivel volt hajlandó szóba állni. Még a közmédiát is elkergette maga mellől. Szóval egy holland „képviselő”, aki azt hiszi, hogy ő egy személyben Hollandia.

Mert hogy maga a holland miniszterelnök is másként nyilatkozik, más véleményt formál meg hazánkról, de ez Sargentini asszonyt teljesen hidegen hagyja. Levélben gratulált Orbán Viktor választási sikeréhez Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke. A levélben a holland miniszterelnök kifejezi készségét a további együttműködésre nemcsak a kétoldalú kapcsolatok terén, hanem az Európai Unió és más fórumok keretei között is.

„A kihívások, melyekkel Európa szembesül, hatékony vezetést és együttműködést követelnek meg”

– szögezi le Mark Rutte, aki reméli, Magyarország, mint fontos EU-tagállam, konstruktívan dolgozik majd együtt Hollandiával és más uniós partnerekkel közös értékeink megőrzése végett.

„Bölcsességet és sok sikert kívánok az Ön előtt álló fontos feladatokhoz”

– zárta Orbán Viktornak írt levelét a holland kormányfő. Ez mintha egy eredeti holland válasz lenne a hölgy kirohanásaira. Eljutott-e a tudatáig? És mit kezdett vele? Fogalmunk sincs, mi zajlik ilyenkor a fejében.

Ám nem csak a holland miniszterelnök mondta ki nyíltan a véleményét. Németországtól Csehországon át Oroszországig folyamatosan érkeztek a gratulációk a választás után Orbán Viktorhoz és a Fidesz-KDNP szövetséghez.

Gratulált Andrej Plenkovic horvát kormányfő, Sebastian Kurz osztrák kancellár, a EU Néppárti frakciója,  Angela Merkel német kancellár,  Matteo Salvini, az olasz jobbközép politikusa, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és még nagyon sokan mások.

„A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a rendkívül magas választási részvételi arány mellett elért jelentős győzelméhez”

– mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter Münchenben. Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.

A szaúdi uralkodó és a koronaherceg szintén gratulált Orbán Viktornak. Levelükben azt írták, elragadtatással értesültek a választási győzelemről, és szívből jövő gratulációjukat fejezték ki a Szaúd-Arábiai Királyság népe és kormánya nevében. Orbán Viktornak jó egészséget, boldogságot, a baráti magyar népnek pedig haladást és jólétet kívánnak.

Silvio Berlusconi az alábbiakat írta levelében:

„Abban is biztos vagyok, hogy az országainkat összekötő szívélyes kapcsolatok tovább fognak javulni és bővülni. A magam és a Forza Italia részéről, mint mindig, továbbra is erős lesz az elköteleződés ebben az értelemben” – tette hozzá. Remélem, hamarosan lehetőség nyílik egy találkozásra Rómában, Brüsszelben vagy Budapesten, hogy együtt megünnepelhessük nagy győzelmedet. Még egyszer: éljen, éljen, éljen!”

– zárta Orbán Viktornak írt levelét Silvio Berlusconi.

Vége nincs a hosszú sornak, akik valóban örülnek Orbán Viktor győzelmének, mert világosan látják, az egyetlen út ma Európában, amely nem ártani akar, hanem a megbékélést és a biztonságot képviseli.

És ott, az Európai Parlament üléstermében egy magáról megfeledkező szónok – az EP elnökének segítségével – ennek pontosan az ellenkezőjét hirdeti, szankciókat helyez kilátásba és sorozatosan fenyegeti országunkat. Ehhez asszisztálnak az ott helyet foglaló liberális, baloldali, és maguk sem tudják, milyen eszméket hirdető képviselők, akiket most már hetente látogat meg gazdájuk Amerikából. Kénytelen ezt megtenni, mert egyre erőteljesebb a nézetei ellen védekezők összefogása, egyre erősödik a nemzetállamok jogainak és kötelességeinek tana. Még nem hangosan, még csendben, de nemsokára – reméljük – eljön az ideje a nyílt beismeréseknek.

Ezekkel a nyílt levelekkel, a nyílt gratulációkkal – bár a mindenkori diplomácia részét képezik – talán mégis elindult valami más, valami élhetőbb.

Forrás: MTI/Origo/kormany.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. „Sok idióta fordult elő ezen a konferencián, (pártkongresszuson EU parlament) sok nagyképű, önelégült idióta — falra tudok mászni ettől a fajtától! A közönséges idiótákkal nincs semmi baj, mert szót lehet velük érteni, és jobb belátásra lehet őket téríteni. De az önelégült idióták — azok az idióták, akik leplezni igyekeznek valódi mivoltukat, mindenféle hókuszpókusszal sikerül is elhitetniük, hogy ők az emberiség díszpéldányai — őket egyszerűen képtelen vagyok elviselni! A közönséges idióta nem csaló, a közönséges idióta őszinte, a képmutató idióta viszont álságos, kibírhatatlan képződmény! Richard P. Feynman, Nobel-díjas
    Hazájukból kiküldött alkalmatlanok “díszsírhelye”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.