2020 október 29., csütörtök
Fotó: Mernyó Ferenc

Csobai Vera: Jobb félni, mint megijedni, de legjobb cselekedni

Share

Bayer Zsolt valami olyasmit mondott, hogy elszánt a magyar, dühös a magyar, de egy kicsit fél is a magyar. Nem baj. Akinek eszébe jut kicsit félni, annak az is eszébe jut, hogy tenni kéne valamit, hogy végül ne féljen. Nem sokat, csak felelősséget vállalni a jövőért. És ez most valóban mindennél fontosabb lenne. Nehogy a hét végén az ijedtség uralkodjon el bennünk és körülöttünk. Mert akkor már nem lesz visszaút, akkor már semmit sem lehet jóvá tenni. Ez most csak és kizárólag rajtunk múlik.

Ezt a hetet már féllábon is ki kell, ki lehet bírni. Csak nem feladni, nem legyinteni, nem bedőlni másoknak, semmit sem elhinni. Csak egyetlen egy a fontos. Tenni most és jövő vasárnap. Most annyit, hogy egymást biztatni, bátorítani, meggyőzni, jövő vasárnap pedig elmenni abba a helyiségbe, bemenni abba a fülkébe és azt a 2 db X-et jó helyre húzni.

Az országos pártlisták felsorolásánál a 13-as karikát kell keresni, amely a FIDESZ-t jelenti, a másik karikát mindenkinek saját magának kell kiböngésznie, aszerint, hogy ott, abban a körzetben ki a FIDESZ jelöltje.

CSAK ennyi az egész, igazán nem egy megerőltető történet.

De a végeredmény nem CSAK ennyi, hanem MINDEN. A saját életünk, a családunk élete és országunk, nemzetünk léte. Ez már nem egy CSAK, ez már egy végtelen MINDEN. Ez a JELENÜNK, és ez határozza meg JÖVŐNKET is.

Hunyjuk le egy pillanatra szemünk és gondoljunk csak bele, mi volna ha…

Mondjuk kinézünk szobánk ablakából, de nem látjuk a szemközti templom tornyán a keresztet, és a reggeli imát sem közvetíti már egyik rádió sem. Nem kaphatjuk meg azt az útravalót, amelyet eddig minden kérés nélkül sugároztak felénk.

A gyerekek uzsonnáját is aszerint kell becsomagolnunk, hogy kik is a társaik az iskolában.  A kislány fejkendőjét nem szabad itthon felejteni, miután lezajlott az a naponta ismétlődő vita, hogy ő ma kisfiúnak, vagy kislánynak érzi-e magát, tehát nadrágot adjunk rá, vagy hajlandó-e bekötni a fejét. És ez így folytatódna végig, minden lépésünknél, minden tervünknél és minden lehetőségünknél. Eltűnne a hagyományos család, a magyar hagyományos élet alapja.

Elvesztenénk mindazt, amit eddig elértünk, amit eddig sajátunknak mondhattunk, ami eddig a biztonságot jelentette számunkra. A semmiből megteremtett fejlődést, a múlt árnyainak eltörlését, az adósságok lerázását. Az életpályák “átalakítását” hány és hány ezer ember sínylené meg?

Olyanok kezébe kerülne ismét a hatalom, akik egyszer már romlásba vitték az országot, lesüllyesztették gazdasági és erkölcsi értelemben egyaránt. Olyanok irányítanák az életünket, akik más, idegen hatalmak szolgálatában állnak, akiket ezek az idegen hatalmak fizetnek azért, hogy semmi se maradjon abból, amit úgy hívnak Magyarország, nemzetállam, nemzeti Függetlenség. Akik tárt karokkal fogadnák be azokat, akiknek befogadását mások írják elő. Mások és nem mi határozhatnánk meg, kik is vagyunk, kik is akarunk maradni, kikké szeretnénk nevelni gyermekeinket. Kik azok, akikkel együtt élve is meg tudjuk valósítani terveinket.

Ezért jelent most MINDENT számunkra ez a vasárnap. Nem lesz mentség, ha nem cselekszünk helyesen. Nincs kibúvó, nincs kifogás, nincsen semmi, csak egyetlen egy van – hazafias kötelesség, családszeretet és a jövő féltése.

Tehát vasárnap, 2018. április 8-án, igazságosztásra fel!

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

 1. Kedves Csobai Vera !
  Bízzunk abban , hogy Isten is ott lesz , amikor az X-et be fogják húzni az emberek !
  Aki ebben nem hisz , annak pedig eszébe fog jutni a gyermeke , aki a szemefénye !
  DE: Ha se Istene , se gyereke nincs , esetleg nem akarja , hogy egy őrült migráns felrobbantsa valahol , vagy megerőszakolja a ligetben .
  REMÉNYKEDJÜNK , hogy a NEMZETI KORMÁNY FOLYTATHATJA , AMIT ELKEZDETT !
  MEGVÉDI POLGÁRAIT , és MAGYARORSZÁGOT !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.