2020 október 29., csütörtök
A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök mond beszédet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Csobai Vera: Kétharmad a köbön

Share

Tetszik, nem tetszik – ezt a kicsit kicsavart matematikai megállapítást mindenkinek el kell fogadni. Még Magyarország kiváló, tárgyilagos, mindenhez jobban értő, az emberekért élő-haló ellenségeinek (bocsánat ellenzékeinek) is. A számok ugyanis nem hazudnak, a számok pontosan, befolyástól mentesen megmutatják azt, amit mondani akarnak.

Most azt mutatják, amit április 8-án láttak Magyarországon. Lezajlott egy kérdés-felelet játék, melyben öt és félmillió ember vett részt. Öt és félmillió magyar ember mondta el véleményét hazája jelenéről, jövőjéről, terveiről, lehetőségeiről. Szerencsére csak nagyon kevesen voltak, akik ezt valóban játéknak tekintették. Valakinek a megbízásából játszottak és miután nem tudtak nyerni, leültek a kövezetre és úgy tüntettek a nyertesek ellen. Újságolvasó emberek láthatták is, amint “rendőri védelem mellett” – nehogy valaki is bántani merje őket – elfoglalják az Oktogon aszfaltját. Mert ugye Magyarországon terror van, nincsen szólásszabadság és elnyomják azokat, akiknek más a véleményük.

Az választók többsége azonban nagyon is komolyan vette, hogy most rajta is múlik, milyen lesz a jövő. Egy választás, melyben egy nép arról szavaz, hogy kit akar vezetőjének, kinek ad bizalmat országa irányítására – a legkomolyabb esemény egy ország életében.

És közben megtörtént egy soha nem remélt csoda is. Negyedik alkalommal adtak az emberek hatalmat a FIDESZ-KDNP és Orbán Viktor kezébe. Ennek a pártszövetségnek és Orbán Viktornak az 1998-as választási siker után két megmérettetést is el kellett veszíteni ahhoz, hogy utána három ciklust egymás után, megtorpanás nélkül megnyerjen.

Most, ezen a 2018. április 8-i választáson a szavazók egyértelműen megmutatták, hogy azokra bízzák a továbbiakban is a cselekvés jogát, akiknek eddigi munkájával egyetértettek, a hátunk mögött lévő idő eredményeit értékelik és bennük látják a jövő feladatainak ellátására alkalmas pártszövetséget. Orbán Viktor személye pedig garanciát jelent számukra mindehhez.

Igen, megszületett a KÉTHARMAD A KÖBÖN. 2010-től kezdve mind a három megmérettetést kétharmados többséggel nyerték meg. Pontos végeredmény csak a levélszavazatok és a külképviseleteken leadott szavazatok értékelése után lesz, de lényeges változás már nem várható.

Forrás: NVI

Ezután a megszületett csoda után azonban nem lehet hátra dőlni. Be kell bizonyítanunk – még magunknak is – hogy méltók vagyunk erre az eredményre. Résen kell lennünk, nyitott szemmel kell járnunk, mert nem csak a közmondás mondja, hogy “az ördög nem alszik”. Ugyanis elrontani mindent lehet. Az “ördögök” pedig továbbra sem fogják tétlenül nézni, hogy Magyarország most már biztosan megmarad nemzetállamnak, hogy Magyarországnak nem parancsolgathat senki. Sem Brüsszel, sem a PÉNZ, sem az általuk eltartott számtalan szervezet nem mondhatja meg, hogy mik vagyunk, nem írhatja elő, hogy mik legyünk.

Adjunk magunknak egy lélegzetvételnyi időt, pihenjük ki a kampányt, de azután az eddigieknél sokkal szigorúbbak legyünk önmagunkkal is. A haza szolgálata mindenki számára kötelesség.

(A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőinek száma 134-re bővült, így mára biztossá vált a 2/3-ad – szerk.)

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

2 hozzászólás

 1. Kedves Vera ! Tökéletes az “elemzése ” ! Ez a győzelem kötelez ! Ha egy mód van rá semmiféle hibát nem szabad elkövetni sem fönt , sem lent ! Bízzunk abban , hogy a Nemzet Kormányába csak igazi , jó szakembereket fog választani segítőtársnak Orbán Viktor !/Néhánytól jó lenne , ha megválna !/
  Akik nem kapkodják el a döntéseket , mindent megtesznek azért , hogy a “maroknyi un. ellenzék ” minél kevesebb okot fabrikáljon össze arra , hogy “bizonygassa ” miért is van rájuk szükség a Parlamentben .
  Nem 2010-et írunk , amikor a takarítás várt a kormányra . Most a jól megindítottak folytatása , vagy a tévesek kijavítása a feladat . Az újabb feladatokat pedig legyen mód alaposan átgondolni !
  MINDEHHEZ KÍVÁNOK ERŐT , EGÉSZSÉGET A VEZETŐINKNEK !

 2. Dávid Szaniszla

  Csobai Vera minden szavával egyetértek. A kiérdemelt pihenés után el kell kezdeni az újabb 4 évet. Először is rendet kell tenni a “rendetlen” Soros civil szervezetek között. Meg kell kezdeni a bandák helyre tevését. Nagyon nem tetszik amit ezek az ugynevezett civil hazaárulók megengednek maguknak. El kell fogadják, hogy Magyarországnak törvényei vannak, s azt nem lehet csak úgy át-átugrálgatni. Itt Magyarországon van egy Kormány, s ez a kormány alkotmányos törvények szerint munkálkodik. S ezeket a törvényeket nem írhatja fölül még egy Soros milliárdos sem. Akinek ez nem tetszik mehet, ahova akar, de itt szabályok között kell élni, mert egyébként anarchia következne. Erre pedig a türelmes magyar embereknek nincs szüksége. Tehát ez a legfontosabb tenni való, aztán közben jöhetnek a további család segítések és a kis emberek támogatásai. A többit én nem tudom, de szerencsére vannak okos emberek, akik tudják, hogy mit kell tenni!
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ IGAZI MAGYAROK! Ezek azok, akik itt a kis Hazánkban képzelik el a jövőjüket! S ezeket nagyon kell segíteni! Hát ennyi jutott eszembe a “Kétharmad a köbön” cím elolvasása után. Orbán Viktornak és segítőinek Isten áldását és sok kegyelmet kívánok nagy szertetettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.