2020 október 29., csütörtök
Forrás: origo.hu

Csobai Vera: Szombaton beindul a Gulyáságyú

Share

Aki kimegy, csalódni fog. Ugyanis nem marha-pörköltöt főznek ott majd, ebben a Gulyáságyúban kizárólag hazaárulást forralnak. Rendbontásra, autó- és kukaborogatásra, gyújtogatásra, atrocitások kiagyalására, ordítozásra készülnek, ezt főzik ki, s hívtak hozzá külföldi szakácsokat is,  akiket szombat reggelre várnak.

Nem ismeretlen szakácsok ezek, annak idején már Röszkénél is együtt forgatták a fakanalat. Ott alakult ki az ismeretségen túl a barátság is közöttük. Ennek a külföldi szakács-válogatottnak legutoljára Hamburgban volt fellépése, ami Gulyáságyúéknak nagyon is tetszett. Ott is lángolóan hatalmas sikert arattak, még a miattuk kivezényelt karhatalmi osztagnak is nekitámadtak. Itthoni szakácsaink kacsintottak erre egy nagyot. Ez az, ez kell nekünk! Ugyanis jó hazai szokás szerint az itthoni rendezők most is egy külföldi sikercsapatot akartak meghívni saját rendezvényükre, mert ugye egyedül nem megy… Azok már bizonyítottak, sokat nem lehet bennük csalódni, pontosan ellátják a keverőkonyhai feladatokat. Komoly múlt áll mögöttük.

Igen, ez várható szombaton, itthon Magyarországon. Nem egy békés gulyásparti, hanem egy véres tüntetés a még meg sem alakult kormány ellen. És aki mindezt szervezi, Soros kiszemeltje: Gulyás Márton. Az a Gulyás Márton, aki nagyon is ismert már a rendőrség előtt. Amikor felmerül valahol is a neve, azonnal a botrány, a rongálás, a szabályok tudatos megszegése jut az emberek eszébe. Most szombaton is felkészülhetünk minden rosszra.

A Wikipédiában ezt olvashatjuk róla:

“Gulyás Márton számos botrányokozásban, tiltakozásban, illetve tiltakozási célú akcióban vett részt. Ezen eseményeket követően néhány esetben garázdaság bűntettének elkövetése miatt ítélték el a bíróságon.

A személyéhez köthető említésre méltó botrányok:

2013 májusában Markó Iván Az ember tragédiája című táncszínházi adaptációjának bemutatóján bekiabálásokkal zavarta meg a tapsot a Pesti Magyar Színházban. Társaival azt követelték, hogy Markó adjon számot arról a 130 millió forintról, amelyet előző évben kapott a Magyar Fesztivál Balett a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

2014 januárjában megzavarta a holokauszt nemzetközi emléknapján tartott megemlékezést a Holokauszt Múzeumban. A rendezvényen arra kérte Rétvári Bence államtitkárt, hogy a kormány ne állítsa fel a Szabadság téren a német megszállás áldozatainak emlékművét.

2014 nyarán egy „Cigányozás helyett baloldali megoldást” feliratú táblával tiltakozott a Demokratikus Koalíció „Ellenállás napja” című rendezvényén, emiatt állítása szerint inzultálták és megverték őt a DK szimpatizánsai.

2015 őszén harmadjára zavarta meg a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését: besétált a Pesti Vigadóban tartott rendezvényre, majd a pódiumra rohant és mikrofont ragadt. A helyszínről a biztonsági őrök vezették ki.

2016-ban tiltakozásképpen eltávolította a választási iroda tábláit, ami miatt később 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

2016 júliusában, amikor a budapesti Városligetben a ligetvédőkkel együtt tiltakozott a Liget –Budapest előkészületi munkálatai miatt, állítása szerint eltörték az ujját, ugyanakkor a biztonsági emberek állítása szerint Gulyás Márton sebesítette meg őket azzal a vágóeszközzel, mellyel elvágta az építkezés területére történő betekintést akadályozó ponyvát.

2017-ben 300 óra közmunkára ítélték a Sándor-palota festékkel történő megrongálásában betöltött szerepe miatt.

2018. január 17-én narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszék épületét.”

Szép, ugye? Csak remélni lehet, hogy a rendőrség is készülődik kivonulni. Nem tüntetni, hanem fékezni. Nem támadni, hanem megvédeni az embereket, az utcát és a közbiztonságot. Szomorú dolog, hogy vannak emberek, akik nem beszélnek, csak ütnek, nem hallgatják meg a másikat, csak bele akarják fojtani a szót. Akik összetévesztik a véleménynyilvánítást a rombolással, a szó szabadságát garázdasággal.

Ahogy kinéz ma ez a szombat, lesz a bíróságoknak is dolga. Persze csak ha a jog és az igazság meg tudnak egyezni egymással.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

3 hozzászólás

  1. A gulyásmanci,most távol marad.
    Szeretném,ha tűzoltóink rendeznének egy habpartit ezeknek a hétvégén. (Molotov koktélját,csak azzal érdemes oltani) Aztán,ha belekeveredik néhány intenáci ,(NDK-s) valami antif… néven hát rosszkor volt rossz helyen.

  2. IGEN ! Remélem , hogy a tűzoltókat felkészítettég az attrakcióra ! Ugyanis bízom abban , hogy engedélyt nem kaptak a Nemzet Kormánya elleni tüntetésre ! Ha mégis ott lesznek , meg kell kapják a “habfürdőzést ” ! Majd otthon megtörölköznek .

  3. Szabó János

    Te hogy tudsz elszámolni a lelkiismereteddel? (Költöi kérdés volt, nem kell válaszolni.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.