2019 március 23., szombat
Forrás: mandiner.hu

Czeglédy módszerével szabadulhat Kőrös Gusztáv

Share

Ugyanazzal a jogi megoldással próbál kijutni a börtönből az egykori DK-s politikus, mint amelyikkel Czeglédy Csaba jöhetett ki az előzetesből nagyjából egy napra.

Gyurcsány Ferenc volt párttársa is kisétálhat a börtönből – ezzel a címmel írt cikket a Pesti Srácok Kőrös Gusztávról. Az egykori DK-s a szocialista Czeglédy Csabához hasonlóan szintén mentelmi jogának köszönhetné a szabadulást: a jelenleg börtönben ülő Kőrös Gusztávot ugyanis vasárnap hivatalosan is képviselőjelölti nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság.

Kőrösi Gusztáv 2013 őszén vált országosan ismertté, mint a bajai videó hamisítási botrány egyik főszereplője. Az ominózus videón egy férfi pénzt ígért roma családoknak azért, ha az időközi választáson a Fidesz jelöltjére szavaznak. A videóról három nappal megjelenése után kiderült, hogy hamis.

Az MSZP-s és a DK-s politikusok akkor egymásra mutogattak az ügyben. Végül kiderült, hogy a készítőktől az MSZP székházába került a felvétel. Ők adták végül oda a hvg.hu-nak.

A videó egyik készítője Kőrös Gusztáv volt, aki akkor Gyurcsány Ferenc pártjában politizált. A korábbi képviselő azt állította, hogy a szocialisták rendelték meg tőle és társaitól a felvételt.

Kőrös Gusztáv tavaly októberben került ismét a figyelem középpontjába, amikor különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával a hatóság elrendelte előzetes letartóztatását. A korábban DK-s politikus most a Minden Szegényért Párt tagjaként Bács Kiskun megye 3. számú választókörzetében összegyűjtötte a képviselőjelöltséghez szükséges aláírásokat.

Amennyiben tehát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnapi döntése szerdán jogerőre emelkedik, Kőrös Gusztáv kijöhet a börtönből.

A Pesti Srácok szerint, hacsak az NVB nem ül össze március 15-én is, hogy az ügyészség kérésére tárgyaljon Kőrös Gusztáv mentelmi jogának felfüggesztéséről, akkor a Demokratikus Koalíció egykori tagjának több napja is lesz arra, hogy felszívódjon.

Gyurcsány Ferenc az ügy kapcsán azt mondta, neki nem tiszte véleményt alkotni az ügyben, de a DK biztos nem fogja támogatni Kőrös Gusztáv indulását, már nem tagja a DK-nak, és így nem is lépnek vissza a javára.

Kőrös Gusztáv ügye eddig szinte pontosan megegyezik a szocialista Czeglédy Csaba esetével, aki másfél hete képviselőjelölti mentelmi joga miatt egy napra kijöhetett a börtönből. Gyurcsány Ferenc egyébként többször is kiállt Czeglédy Csaba mellett. Az MSZP-nek és a DK-nak ügyvédként is dolgozó, jelenleg több mint hatmilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát azonban a bíróság döntésére végül ismét előzetes letartóztatásba vették.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    MICSODA VILÁG ! Bűnözőkkel akar nyerni ez az alja népség ?
    Egyszerűen nem lehet elhinni , hogy idáig lehet lesüllyedni !
    ÉS: Vannak támogatóik ! Miféle alakok lehetnek ? Pénzért mindenre képesek ?
    Szegények ? DE: azt nem tudják , hogy aki anyagi javakkal próbál boldogságot venni , az olyan , mintha sós vizet iszik . Minél többet fogyaszt , annál szomjasabb lesz !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.