2019 március 23., szombat
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje (j) és Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke Március 15. című sajtótájékoztatójukon a XIV. kerületi Mogyoródi úton 2018. március 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Deák Dániel: Karácsony Gergely „külső megbízóinak igyekszik megfelelni”

Share

Az látszik, hogy „Karácsony Gergely nem ura önmagának”, hanem a „külső megbízóinak igyekszik megfelelni” – mondta el az M1 vasárnap esti műsorában Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

Egyértelmű, hogy nem csak a magyar miniszterelnök, de a választók is a bevándorlást tekintik a választás legnagyobb tétjének – mondta el Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa vasárnap este az M1-en, hozzátéve: ez nem csak Magyarországon van így, hanem szerte Európában, elég csak az olasz, az osztrák vagy a német választásra gondolni.

A szakértő szerint hazánkban is jól el lehet választani egymástól két tábort: az egyik oldalon a nemzeti kormány áll, amely egyértelműen kijelenti, hogy nem szeretné, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, illetve a másik oldalon pedig azok az ellenzéki pártok állnak, amelyeknek a vezetői szinte kivétel nélkül arról beszéltek, hogy a déli határkerítés rossz, arra nincsen szükség, illetve nem támogatták a bevándorláspolitikával kapcsolatos egyéb kormányzati intézkedéseket sem.

Az látszik, hogy „Karácsony Gergely nem ura önmagának”, hanem a „külső megbízóinak igyekszik megfelelni” – utalt a Figyelő főmunkatársa az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének azon szombati kijelentésére, amely szerint hiába nőtt a bevándorlás Európában, a terroristákhoz köthető bűncselekmények száma csökkent. Deák Dániel szerint egyértelműen látszik, hogy Karácsony Gergely „Soros György befolyása alatt áll”, aki – tette hozzá –  ezért beszél koalíciós kormányzásról is.

Deák: a belpolitikai káosz Soros érdeke

„Tudjuk jól, hogy ha egy ilyen koalíciós kormányzás létrejönne, akkor kaotikus állapot alakulna ki, és ez az állapot Soros György célja” – szögezte le, hozzátéve, hogy ha Magyarországon belpolitikai válság következne be, akkor meggyengülne a magyar álláspont migrációs ügyben, ahogyan a visegrádi 4-ek is meggyengülnének, hiszen az együttműködés legerősebb motorja a magyar–lengyel szövetség. Ha pedig Magyarország elbukik és nem tudja támogatni Lengyelországot a 7-es cikkely elleni küzdelem során, akkor megvalósulhat az, amit Soros György már évek óta szorgalmaz – magyarázta Deák Dániel.

A közelgő választásokkal kapcsolatban a Figyelő munkatársa elmondta: ha az időközi választásokat és a kutatásokat megnézzük, akkor azt látjuk, hogy az ellenzéki pártoknak kár az átszavazási hajlandóságban reménykedniük.

Leginkább a Jobbik esetében mondható el az, hogy a szimpatizánsai nem lennének hajlandóak –mondjuk – MSZP-s vagy DK-s jelöltre szavazni. Ezért is kínos most Vona Gábornak az, hogy Gyurcsány Ferenccel kell alkudoznia. Egyértelműen rombolja a Jobbik szavazói bizalmát az is – szögezte le Deák Dániel –, hogy egyes körzetekből kiszivárgó hírek szerint az DK vagy az MSZP helyben alkudozik a Jobbikkal.

forrás: M1 Ma este / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Hát az a sok pénz nem mindegy, amit Karácsony Gergely kap! Az még jól jön a “nehezebb” időkben! Ki tagadna meg akár mit ezért a Júdás pénzért?

  2. A becsületes magyar ember megtagadja ! Tehát bármennyit kaszál KariGeri , a józan magyarok nem fognak rá szavazni , az biztos !
    A HAZÁNK NEM ELADÓ SEM DOLLÁRÉRT ,

    – SEM EURÓÉRT ! Kari Gerire csak az szavaz , akinek a magyarok jövője közömbös !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.