2018 október 23., kedd

Debreceni őszi fesztivál tizenhárom napon át

Share

Tizenhárom nap alatt huszonkét programra várják az érdeklődőket az idén huszadik alkalommal megrendezett debreceni őszi fesztiválon november 6. és 18. között.

Komolay Szabolcs, a város kulturális alpolgármestere a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte a fesztivál összművészeti jellegét, rámutatva, hogy a kínálatban lesz irodalom, komoly- és könnyűzene, képzőművészeti kiállítás, színház és gasztronómia, a gyerekeknek pedig kockafesztivál.

Az alpolgármester külön felhívta a figyelmet Berecz András Kossuth-díjas előadóművész fellépésére, aki Ha vagyunk, legyünk! című műsorával a fesztiválon ünnepli 60. születésnapját.

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából tűzik műsorra Az őz című regényének színpadi változatát, a 200 éve született Arany János balladáiból pedig zenés irodalmi körutazást rendeznek.

Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok igazgatója hozzátette: Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 60. évfordulója alkalmából zenekaruk és a Kodály Kórus klasszikusokat ad elő a Kölcsey központban, ahol megnyitják a filharmonikus zenekar tagjait bemutató fotógalériát is.

Bódor Edit, a fesztivált szervező Főnix Kft. igazgatója elmondta: a fesztivál idején először láthatja a közönség Debrecenben a Mamma Mia! című sikermusicalt a Madách Színház előadásában, a Honeybeast Symphoney című koncertsorozata keretében a Kölcsey központban lép fel, de Folyékony csók címmel borestet is rendeznek fiatal borászok friss boraival.

A Kockafeszten Lego-figurák kelnek életre, és a terepasztalok nyújtotta látvány mellett egész napos játékra hívják a gyerekeket.

Bővebben: Facebook

MTI / Fotó: Facebook

 

The post Debreceni őszi fesztivál tizenhárom napon át appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Őrmező Ünnepe – fesztivál tíztől-tízig, ízig-vérig

18. alkalommal kerül megrendezésre a Költők Parkjában Őrmező Ünnepe. A fesztivál idei mottója: „fesztivál tíztől-tízig, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.