2020 június 5., péntek

Dinnyetaxival mehetünk a hevesi Dinnyetörő Fesztiválra

Share

Szeretjük a (valóban) alulról jövő kezdeményezéseket! Történt ugyanis, hogy néhány hevesi heves fiatal megelégelte azt az áldatlan állapotot, hogy a környékükön nincs igazán nekik szóló zenés rendezvény, és – magad uram, ha szolgád nincs alapon – csináltak egyet. Az ügy sikertörténet mivoltát bizonyítja, hogy – az augusztus 10.-ei hétvégén – immár nyolcadszor kerül sor a Dinnyetörő Fesztiválra.

„Mindenki azt ad bele, amit tud” – kezdi mondókáját a szervezők nevében Kiss Lola Virág –„Van köztünk hobbi hangtechnikus, zenész, traktoros, marketinges, grafikus. Talán ez is adja a fesztivál ízét. Például tereprendezést egy héttel a fesztivál előtt a főszervezők kezdik el és viszik végig, a fűnyírástól kezdve a sátorépítést, mindent. Pont ezért adjuk meg a lehetőséget azoknak, akik segítenek, hogy ingyen látogathassák a fesztiválunkat. Bármilyen jellegű segítséget szívesen fogadunk, de tényleg bármilyent, tombola felajánlástól kezdve, az anyagi támogatásig, kétkezi erőig mindent. Emellett is saját zsebből megy minden, bár idén rengeteget segített a helyi önkormányzat is és persze akadnak helyi támogatóink.”

Mindkét délutánon a fesztivál nevéhez méltó tréfás programok várják az érkezőket.

„A vicces nevekkel ellátott nappali programok szombaton 15 órától kezdődnek” – folytatja Lola. – „Idei újdonságunk a dinnyaktivity, de ezen kívül lesz vízi csata, íjász és viking bemutató, paintball és persze egyéb érdekes nevű játékok, mint a Metálchili vagy akár Dinnybola, ami a tombola dinnyetörős fajtája, és a jegyek mindkét nap vásárolhatóak majd nálunk”.

Dinnyét ugyan nem szoktunk sóval vagy borssal fogyasztani, de egy nyári fesztivál savát-borsát mégiscsak zenei kínálata határozza meg. http://dinnyetorofesztival.hu/fellepok/

„Nem akarunk beállni a sorba és még egy vidéki motoros találkozó lenni, ugyanazzal a zenei kínálattal, a nagy fesztiválok szintjét meg nem is célunk elérni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ismert zenekart nem hívunk, egyszerűen inkább a minőség alapján szelektálunk, nem a név alapján” – vallják a szervezők. Mégis a programkiírás értelmében az ír kocsmazenétől a punk rockon át a heavy metálig sokféle stílus fellelhető a palettán.

Ne legyünk álszentek, fontos kérdés, hogy a görbe hétvége mennyire terheli meg pénztárcánkat. Részletek a honlapon http://dinnyetorofesztival.hu/jegyinfo/, részünkről csak egy megjegyzés: a jegyárak ugyanúgy mosolyra sarkalhatnak bennünket, akár a vicces programok nevei. Ha cirkálni támad kedvünk a környéken – például meglátogatni az Európában szinte egyedülálló Sakkmúzeumot – vagy csak egyszerűen azt szeretnénk, hogy értünk jöjjenek, nos, a Dinnyetaxi szolgáltatás is egészen barátságos áron működik. (Info szintén a honlapon.)

Úgy tűnik, augusztusban Hevesen minden a dinnyéről szól, és minket is annak lehet nevezni, ha az elkövetkezendő hétvégét (augusztus 10.-11) fesztiválozás helyett a négy fal között töltjük!

Szerző: Villax Richárd

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Bunkermúzeum

Vannak témák, amikhez szinte lehetetlenség hozzányúlni, nevezhetjük ezeket akár darázsfészeknek is. A magyar történelem egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.