2020 június 6., szombat
Gyurcsány Ferenc - mti
Fotó: MTI

DK: Botka fizeti meg a bukás árát

Share

Kemény hangvételű közleményt adott ki a DK az MSZP mai évadnyitó választmányi ülése előtt. A Fidesz leváltásának egyetlen módja a demokratikus ellenzék együttműködése. A DK előfeltételek nélkül nyitott egy ilyen megállapodásra – írják közleményükben.

Elvi okból nem tudják elfogadni, hogy az MSZP a DK-val való együttműködés feltételéül szabja, hogy beleszólhasson abba, ki képviselje pártjukat. Erről az elmúlt napokban pártszavazáson is döntöttek.

A DK szerint az MSZP nem tudja elfogadni a párt függetlenségét, és ezzel lehetetlenné teszik, hogy közös listát hozzanak létre, mégsem mondanak le az együttműködésről. Arról írnak, ha az MSZP nem tudja elfogadni, hogy a közös lista csak egyenrangú felek kölcsönös elfogadásán alapulhat, akkor abban kell megállapodni, hogy egyes választókerületekben, melyik az az egyetlen demokratikus ellenzéki párt, amely jelöltet indít, a többi párt pedig azt az egyetlen jelöltet támogatja.

Ma az MSZP a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt, azonban közjogi értelemben nincs több joga, hanem politikai értelemben van több felelőssége. Vagy az MSZP találja meg és képviseli az együttműködés útját, vagy egymással szemben fogunk indulni – fogalmaznak. Hozzáteszik: nem kívánnak egymással szembe fordulni, mert azzal elérhetetlen távolságba kerül az Orbán-rendszer leváltásának lehetősége.

Majd így folytatják: „A DK nem veheti át az MSZP felelősségét, de figyelmeztetünk: ha az MSZP nem tud megfelelni a rá háruló felelősségnek, akkor a demokratikus, európai Magyarország ügye el fog bukni 2018-ban. E bukás árát Magyarország, a demokratikus ellenzék, az MSZP és személyesen Botka László fogja megfizetni” – áll a közleményben.

Botka Gyurcsánynak adná a XV. kerületet

Ahogy arról már az ATV beszámolt, Rákospalotán, a főváros XV. kerületében való indulást ajánlja Botka László Gyurcsány Ferencnek – ez derült ki az MSZP hajdúszoboszlói frakcióülésén, ahol a résztvevők elmondása szerint a zárt ajtók mögött nyugodt, “udvarias” megbeszélés folyt a programról és a szövetségi politikáról is. Annak ellenére is feszültségmentes volt a légkör, hogy az MSZP-ben még mindig sokan gondolják úgy, hogy a DK-val is meg kell egyezni. A kérdés kapcsán – Gyurcsány Ferenc kirekesztése az MSZP-szövetségből – a frakciótagok interpretációja szerint.

Botka László azzal a magyarázattal szolgált, hogy ez egy stratégia, és még nem telt el elég idő, hogy az MSZP-ben hozzászokjanak a Gyurcsány-nélküliség gondolatához.

atv.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

3 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Vigyázz magyar! Az ellenzék minden pártja hazaáruló zsidó komcsi libsi söpredék Ha ezek kerülnének kormányra, ennek megiszod az árát! Lásd a Gyurcsány kormányt. Ne válaszd a függetleneket se,ezek nem azok, ezeket a gazember zsidó Soros fizeti.

  2. Dékány Ilona

    Micsoda vircsaft ! Méghogy btkaelvtárs osztogatja a posztokat ? Aztán fosztogatná a kerületeket Budapesten ? A Rákospalotaiak ilyen balgák , hogy csak úgy el lehet őket osztani ? Kik lakják azt a kerületet ? Nem magyarok ? Még csak az kellene , hogy a libsik irányítsák hazánkat !!!!

  3. Aki elfeldte volna a tévedést, amikor a szerencsétlen Antall kormány után ismét visszaszavazta a nép egy pufajkás tömeggyilkos személyében az elmúlt 40 év sanyargatóit, az most erősen gondolja át magában a döntését, mielőtt elmenne választani jövő tavasszal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.