2018 május 25., péntek

A DK meg akarja akadályozni a Horthy-szobor felállítását

Share

Három magánszemély azzal kereste meg a perkátai önkormányzatot, hogy az egyik utcasarkon állítsanak szobrot vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzónak. A fideszes polgármester, Somogyi Balázs és az önkormányzat fideszes többsége  megszavazta a szoborállítást.

Az oldalon közölt meghívó szerint május 20-án le is leplezik az alkotást. Az avatáson ott lesz Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya és Hegedűs Loránt is.

A DK vasárnapi közleményében azt írja: „A Demokratikus Koalíció meg fogja akadályozni a Horthy-szobor felállítását! A DK május 20-án a szoborállítás tervezett helyszínén fog tüntetni, hogy akár csak a székesfehérvári Hóman-szobor felállítását, a perkátai Horthy-szobor felállítását is megakadályozza. Senki sem dicsőítheti a zsidótörvények, a fehér terror és több százezer magyar ember halálának felelősét”

A közleményben azt is írják, “a Horthy-szobor kapcsán újra összeállt a Fidesz-Jobbik frakció, hiszen több jobbikos prominens is részt venne a szoborállításon. Ismét kiderült, hogy összenő, ami össze tartozik, a Jobbik sem tud más lenni, mint mi lényege”.

 

Forrás: Index / PolgárPortál

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bosznia-Hercegovina és Montenegró is kerítést építene

Szigorúbb intézkedéseket vezet be Bosznia-Hercegovina a migrációs nyomás növekedése miatt, és határkerítés építését is kilátásba …

2 hozzászólás

  1. Egy Demokrata

    A demokrácia védelmében elvárható, hogy a rendvédelmi szervek biztosítsák a szoboravatás helyszínét, a környéket pedig bekamerázzák. A randalírozókat távolítsák el, a békésebbek pedig hallgassák végig azokat a dokumentumokat, amelyek a Kormányzó Úr jószándékát, tisztességét, az embermentésben való részvételét bizonyítják a VILÁGÉGÉS körülményei között. Még a 2 millió magyar áldozat megmentésére sem volt mód! Ezek után nyilvánvalóvá lesz, hogy a DK terror-csapata miféle provokációt akart indítani.

  2. Dékány Ilona

    Szerencsétlen gyurcsányisták ! Mit tudnak ők a magyar történelemről? Figyelmükbe ajánlom a Kossuth Kiadó idén kiadott könyvét ! A Közép -Európa történetét kutató Catherine Horel a Sorbonne tanára, a Nemzetközi Történettudományi Bizottság főtitkára által írtHORTHY című könyvét !A kötetben 1815–2004–ig követi nyomon a Habsburgoktól az európai integrációig Közép-Európa történetét. TERMÉSZETESEN A VASKOS KÖTETET CSAK ÉRTŐ__ÉRZŐ LELKÜLETŰ EMBEREKNEK AJÁNLOM!!!!A Horthy Miklós szobor felállítását pedig helyeslem –pedig nem vagyok jobbikos !!!!/ Egyébként fletó nagyon szeretné , ha összenőne vele valamelyik pocsolyapárt !/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.