2018 július 21., szombat
Molnár Csaba / MTI Fotó: Máthé Zoltán

A DK szerint rájuk nem vonatkoznak a magyar törvények

Share

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az “Orbán vagy Európa? Válassz!” feliratú plakátjaikat.

Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaéléseket követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a “fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Véleménye szerint miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rájuk a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék ha a bíróság nem csak a kormányhivatali határozatok törvénytelenséget állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását. Molnár Csaba emellett azt üzente “a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért egy kormányváltás után tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is tárgyalni fognak.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Tunézia után Líbia sem kér a gyűjtőtáborokból

“Nálunk ilyen nem lesz. Abszolúte ellenezzük, hogy Európa teljesen hivatalosan nálunk akarja elszállásolni azokat az …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.TiboAr Gutay

    Na ezek hazaáruló komcsi zsidó libsi söpredék! Vigyázz magyar!

  2. Dékány Ilona

    Még ilyet ! Ha nem magyarországi finanszírozású a plakát , akkor kitehető akármi ? Ez aztán a remek hivatkozás ! Akkor külföldről bárki , bármit kirakhat , mert őket a törvény engedélyezi hirdetni ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.