2018 december 17., hétfő
MTI Fotó: Marjai János

DK: valamennyi magyar nyugdíjat kapó ukrán iratait vizsgálják meg!

Share

A Demokratikus Koalíció arra kéri a belügyminisztert, hogy vizsgálják felül az összes olyan ukrán állampolgár dokumentumait, akik magyarországi nyugdíjat kapnak.

A párt alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet keddi cikkére hivatkozott, amely szerint hamis okiratok megszerzésében segíthetett ukrán magánszemélyeket az a két kormányhivatali alkalmazott, akiket január 24-én vettek őrizetbe Hajdúdorogon, két másik magyarral együtt. Az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lappal azt közölte: a négy embert hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja miatt vették őrizetbe.

Vadai Ágnes azt mondta, ez az ügy is arra utal, hogy nem alaptalan a helyi szóbeszéd, miszerint egy kiterjedt bűnszervezetről van szó. Becslések alapján 26 ezerre rúg azoknak az ukrán állampolgároknak a száma, akik fiktív magyarországi lakcímek alapján, sok esetben hamis munkáltatói igazolással, az ukrán nyugdíjak sokszorosát kapják – közölte.

Emellett a Fidesz bevezette az egyszerűsített honosítási eljárást, amivel tömegesen jutnak magyar állampolgársághoz olyan ukránok, akik hamis iratokkal igazolják, hogy magyar felmenőik voltak – mondta a független képviselő. Ezzel „legalább ötezer bűnöző, terrorista, emberkereskedő, drogdíler” előtt nyílt meg Magyarország és az EU határa – jelentette ki a politikus.

Emlékeztetett, hogy pártjuk országgyűlési határozati javaslatban akarta felkérni a kormányt és a legfőbb ügyészt, hogy tárják fel a visszaéléseket és tegyék meg a szükséges lépéseket, de beadványukat nem vették tárgysorozatba.

Egy kérdésre válaszolta nyomatékosította, az általa elmondottak nem a határon túli magyarokra vonatkoznak, hanem azokra az ukránokra, akik magyar felmenők, nyelvtudás és korábbi magyar lakhely nélkül jutottak magyar nyugdíjhoz.

Vadai Ágnest reagáltatták Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaira is, amelyek szerint Magyarország előtörleszti a paksi beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió eurót. A DK elképesztőnek tartja, hogy kevéssel a választás előtt a kormány az adófizetők pénzéből odaad 24 milliárd forintot „Orbán tartótisztjének”, Vlagyimir Putyinnak – fogalmazott. Amennyiben a Demokratikus Koalíció kerül kormányra, felmondja a paksi erőmű bővítéséről szóló szerződést, leállítja az építkezést és ehelyett az alternatív energiaforrások felhasználását támogatja majd – jelentette ki.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lengyelország megvétóza a Sargentini-hazugságot

Lengyelország vétót emel a Magyarországgal szembeni európai uniós szankciók ellen, ha az ügy a Tanács …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Vadait elvből útálom , mert egy álnok nőszemély . Nem olvastam végig a cikket . DE: Ellenzem , hogy a határon túl élők ha Magyarországon sikerül bejelentkezniük , a magyar nyugdíjasok pénzéből részesüljenek nyugdíjkifizetésre . Ugyanis ők nem fizettek be hazánkban nyugdíjjárulékot . : Nem is értem , hogy lehetett olyan törvényt hozni 1990 után , hogy a mi nyugdíjunk rovására kifizethető legyen számukra a magasabb nyugdíj , mint azt a saját országukban kapták volna . 1990-ben nem volt nyugdíjalap . Hogy hová tünt ez máig rejtély . Számunkra a ma dolgozók biztosítják a nyugdíjat . DE: Mi köze van a határon túliaknak ehhez ? VALAMI NAGYON NINCS RENDBEN !

  2. Sajnálatos,hogy igy gondolkodik.A nyugdijalapot az 1990-es évekből a Kádár kormánytól kérdezze meg a 22- miliárd $ hitelt is amit a jelenlegi kormány mind a mai napig fizet.A mi apáink ugy haltak meg a Szovet lágerekben a 1914 és a1941-45-ös háboru után.Nem beszlve a lövész árkokban elhunytakról.Vélhetően az Ön családját nem érte ilyen veszteség aminek örülök,Gondoljon a kárpátaljai vendégmunkásokra,akik minimálbérélt épitik napi tiz-tizenkét ürai munkával Szép Hazánkat!
    ü

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.