2018 augusztus 18., szombat
MTI fotó

A Duna Palotában várják ezentúl a közönséget a Magyarság Háza programjai

Share

Havonta több mint tíz saját rendezvénnyel, filmklubbal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal és színházi darabokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza új helyszínen, a Duna Palotában.

“Saját rendezvényeink száma megduplázódott, havonta több mint tíz saját rendezvényünk van, ezért sorozatokat indítottunk, hogy jobban kiismerje magát a közönség a külhoni magyar kultúra különböző műfajai között” – mondta el Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A filmklubtól kezdve a gyerekszínházakon és a külhoni magyar színházak bemutatkozásán át könyvbemutatók és filmvetítések is szerepelnek az intézmény palettáján. “Azt gondolom, hogy ha valaki ellátogat a Magyarság Házába, akkor teljes körutazást tehet a Kárpát-medencében” – tette hozzá.

Kiemelte, hogy október 14-én például Tamási Áron születésének 120. évfordulójára emlékeznek a Farkaslaki gyermekszínjátszók Szegény ördög című mesejátékával, valamint egy kiállítás is nyílik, amely az író szülőhelyét mutatja be.

Az igazgató kiemelte, hogy igyekeznek nemcsak a népszerű külhoni magyar fellépőket bemutatni a helyszínen, hanem több réteg felé is nyitni. Ennek jegyében mutatták be a napokban Kristóf György Out című filmjét, és nyitották meg a Magyar mindennapok Kárpátalján című fotókiállítást, amelyen Mohai Balázs fotóriporter képei láthatók a Duna Palota aulájában. Az MTI/MTVA fotósának felvételei Beregszászban és környékén készültek az elmúlt hónapokban, és a létminimum alatt élő gyerekek életébe engednek betekintést.

A Magyarság Háza közel hat év után költözik át a Szentháromság térről a belvárosi rendezvényközpontba.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Villax Richárd: Kell-e nekünk Retro?

Így nagybetűvel, hiszen egy (immáron) országosan sugárzó rádióállomásról van szó. Az „őt” méltató óriásplakátoknak és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.