2020 augusztus 4., kedd
Foto: Attila Kovacs/epa/Nicolas Armer/dpa

Dunst Eszter: A magyar Belzebub

Share

Teljesen mindegy, hogy tv, rádió vagy internet, az ORF (osztrák közszolgálati média) minden felülete Orbán ellen uszít.  Az Orbán elleni hecc-propaganda olyan masszív, mintha legalább is az osztrákok is részt vehetnének a vasárnapi magyarországi választásokon. Ha komolyan vehetnénk az ORF-t, akkor Magyarország maga a Gonosz Birodalma, Orbán pedig a Sötétség Hercege… igen, az ORF szemében Orbán a Gonosz megtestesítője, a jobboldali populisták legrosszabbika, maga az a borzalom…

De miért utálják ennyire az ORF-nél és az egész baloldalon, Bécstől Brüsszelig a magyar miniszterelnököt? A válasz egyszerű: Budapesten nincsenek sorozatos késelések… a magyaroknak nincsenek problémáik erőszakos, bűnöző fiatal migráns bandákkal. Magyarországnak nem kell évente új oktatási reform, hogy az iskolák színvonalcsökkenését valahogy kövessék. Magyarországon nem téma az óvodákban a fejkendő-viselet. Magyarországon nem kell évről évre óriási összegeket elszórni „integrációra”. Magyarországon egyenletesen jó a biztonsági helyzet, és a nők egyedül is kocoghatnak. A magyar karácsonyi vásárokat nem kell betontömbökkel elbarikádozni, és nincsenek autós/kés/balta/sav/öngyilkos/bomba/és egyéb merényletek…

Azaz Magyarország szöges ellentéte Ausztriának, Németországnak, Franciaországnak, Belgiumnak.  És mindenki pontosan tudja, miért. Orbán tükröt tart a Merkel, Juncker, Kern, Macron féle figuráknak. Megmutatja, milyen nyomorultak, milyen fatálisan téves politikai döntéseket hoznak napról-napra. Mindez persze roppant kellemetlen, főképp, ha az említett politikusok a saját stratégiájukat és döntéseiket, mint alternatíva nélkülieket próbálják eladni az egyszeri szavazónak. Magyarország pontosan rámutat Európa iszlamizálására.  Keleti szomszédjuk példáján jól felismerhető, hogy a nyugat-európai államok mennyire messze vannak egy civilizált, békés, demokratikus országtól.

Orbán minden kétséget kizáróan korunk egyik legszélesebb látókörű, legokosabb európai kormányfője. És ezt nem tudja neki megbocsájtani a levitézlett nyugat-európai politikai elit és a brüsszeli apparatcsikok hada. És pontosan ezért próbálják ezek a politikai erők – akik rossz politikai döntéseik, propagandájuk és megalkuvásuk által ebbe a katasztrofális helyzetbe sodorták a nyugati országokat, melyekben egyébként „jól és szívesen élünk” (Merkel szófordulata, a szerk.) – a lehető legrosszabb színben lefesteni Orbánt azzal a céllal, hogy a nyugat-európai államok csődjéről és pusztulásáról eltereljék a figyelmet.

Amúgy ez egy teljesen értelmetlen kísérlet. Elég csak egy hétvégét a szép Budapesten eltölteni. És az is biztos, hogy a magyarok – már csak azért is, hogy bosszantsák az ORF embereit és Európa balosait -, vasárnap helyes döntést fognak hozni.

Az írás a orf-watch.at cikkének fordítása alapján készült.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Ködszurkáló: Soha többé Németországot! – skandálták az ellentüntetők a német Békemeneten

A német alternatív médiumok egyik legjobbja, a „Junge Freiheit” tette épp közzé remek összefoglaló filmjét …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.