2020 június 6., szombat
Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója beszédet mond a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyűlésén Ásotthalmon. (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Dúró Dóra: Már nem volt hova hátrálni

Share

Az utolsó pillanatig párton belül szerettük volna megoldani a problémákat, de Toroczkai László kizárása olyan pont volt, amikor már tényleg nem volt hova hátrálni, lelkiismereti kötelességemnek tekintettem a kilépést – idézte fel az elmúlt hetek történéseit a Magyar Időknek adott interjúban a volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, Dúró Dóra.

Az utolsó pillanatig párton belül szerettük volna megoldani a problémákat, de Toroczkai László kizárása olyan pont volt, amikor már tényleg nem volt hova hátrálni, lelkiismereti kötelességemnek tekintettem a kilépést – idézte fel az elmúlt hetek történéseit a Magyar Időknek adott interjúban a volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, Dúró Dóra.

A politikus arról is beszélt a napilap szombati számában, hogy a Jobbik korábbi értékeinek elárulását eredményező döntésekbe nem vonták be, azokat Vona Gábor hozta meg. Az Ásotthalmon zászlót bontott Mi Hazánk Mozgalom szerinte stabil értékrend alapján áll, és nemzetstratégiai kérdésekben nem ad helyet politikai taktikáknak.

Dúró Dóra közölte, fájó volt a szakítás, de már a jövőbe néznek, és elképesztően nagy társadalmi elvárás van irányukban, komoly űrt hagyott maga után a Jobbik eltolódása. A tisztújítást követő események pedig már pártszakadást jelentenek, és ez az a lélektani pillanat, amikor egy új párt megalapítására szükség van.

Már sokan kiléptek a Jobbikból, többen ezután fognak. Persze korrektebb lett volna, ha azok alapítanak új pártot, akik új utakra akartak lépni, alapító nyilatkozatunkat félretéve. Így gyakorlatilag ellopták a párjukat – mondta.

Arra a kérdésre, hogy nevezhető-e szakadásnak az, hogy kizárása a frakcióból és mandátumának visszakérése kilépési hullámot indított el, úgy válaszolt: igen, bár mindent megtett ennek elkerülése érdekében, mégis a szoros kongresszusi eredményt nem a kiegyezés követte a pártvezetés részéről, hanem a leszámolás.

A Jobbikból távozók jelenlegi több százas, később ezres nagyságrendű számát egyértelműen szakadásnak lehet nevezni. Már 59 önkormányzati mandátumot – köztük féltucatnyi polgármesterit – is veszített a Jobbik a mostani kilépések miatt, és sok helyen a többség velük tart, például Nógrád megyében csak egy vagy két aktív alapszervezet marad.

Ráadásul olyanok hagyják ott a pártot, akik nagyon aktívak voltak a kampányban, és végigdolgozták az elmúlt négy évet is. Kijelenthető most már, hogy ez pártszakadás. Azzal kapcsolatban, hogy lehet hiteles pártot, politikát képviselni olyanokkal, akik egyik napról a másikra álltak át, azt mondta: átállásnak inkább a Jobbik politizálását nevezné, az övéik inkább kiállnak korábbi értékrendjük mellett – olvasható a Magyar Időkben.

forrás: MTI; Magyar Idők / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

  1. Nemvolt hova hátrálni….
    Valamint a zazrivecz által megjósolt kétharmad is megszületett. Igaz,hogy nem a Fidesz-nél gondolta……
    Szóval kedves torockaidúró,bár kitartottak az eredményhirdetésig,de addig is teljesen fölöslegesen keltették azt a látszatot,hogy a ballik,az radikális.
    És most egy “új” pártot szeretnének,az egyszer már megvezetett radikálisokból…… Nem írhatom le,hogy mit kívánok kendeknek,de a sok szerencsét,az nincs benne.

  2. Mivel nem tudom , ki írta : Csupán annyit , hogy el sem olvastam , ugyanis számomra Dúró hölgy egy jelentéktelen köpönyegforgató . Ő ugyanúgy ” ócsárolta ” a Fideszt és Orbán Viktort , mint az elnöke .
    Az , hogy kilépett a pártjából , engem nem hat meg. “Kutyából nem lesz szalonna !” Nem én találtam ki !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.