2019 szeptember 18., szerda
Fotó: EPA/Alex Halada

Egy hét alatt legalább tíz késes támadás történt Ausztriában

Share

Az egyik legnagyobb osztrák hírportál összegyűjtötte az elmúlt hét támadásait. Bécs mellett hasonló merényletekkel próbálkoztak az elkövetők Tirolban, Stájerországban és Burgenlandban is. Újabb támadás történt Bécsben. Kedd reggel egy afgán bevándorló támadott egy rendőrre. A bécsi Heldenplatzon próbálta meg kirángatni az autójából, de a rendőr lefújta paprikaspray-vel. A támadót őrizetbe vették.

Közben újabb részletek derültek ki a vasárnap éjszakai bécsi késelésről. A férfi migránscsaládból származik, de már Ausztriában született. Mélyen vallásos volt, ezért a hatóságok azt feltételezik, hogy tettének vallási indíttatása volt, és  terrorcselekmény történt. Sajtóhírek szerint közösségi oldalán kizárólag muszlim tartalmat osztott meg, és hű követője volt egy szalafista iszlám prédikátornak, akitől rendszeresen idézett.

Közben az osztrák  honvédelmi minisztérium megerősítette, hogy a férfi korábban az osztrák gárdánál szolgált. A minisztérium megerősítette, hogy átlagosan 30 ilyen katona szolgál náluk rendszeresen. Saját ellátmányt kapnak és engedélyezik, hogy naponta ötször imádkozzanak, nem kell levágatniuk a szolgálat idejére a szakállukat és az iszlám ünnepekre eltávozást kapnak.

A vasárnapi támadásról egyelőre annyit tudni, hogy a férfi minden előzmény nélkül késsel támadott a diplomatákat őrző katonára. A katona először paprikaspray-vel védekezett, majd szolgálati fegyverével lelőtte az egyiptomi származású férfit. Titkosszolgálati információkra alapozva az osztrák sajtóban az is megjelent, hogy az elkövető többször volt büntetve erőszakos cselekmények miatt.

Az egyik legnagyobb osztrák hírportál összegyűjtötte a legutóbbi sérüléssel járó, késes támadásokat. Kiderült, csak az elmúlt egy hétben tíz ilyen történt Ausztriában. Nagyobb része Bécsben, de támadások voltak Tirolban, Stájerországban és a Magyarországgal határos Burgenlandban is. A rendőrségi statisztikák szerint az elmúlt években több mint a háromszorosára nőtt a migránsok által elkövetett merényletek száma.

Kossuth Rádió Krónika / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

Egy hozzászólás van

 1. Dékány Ilona

  Sajnálatos ami Ausztriában történik , de ők idézték elő .
  Mi szerintem meggondolnánk , hogy migránsokkal dolgoztassunk , vagy a saját embereinkkel .
  A nyugatiak évtizedek óta becsalogatták az ázsiai –afrikai migránsokat , és most ” isszák a levét ” !
  Nem lasz egyszerű megváltoztatni a helyzetüket , az biztos !
  ERRŐL BESZÉL ORBÁN VIKTOR ÉVEK ÓTA !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.