2021 március 2., kedd
Egyesült Erővel

Egyenlőséget a magyaroknak!

Share

Egyesült Erővel Március 15-ét, a magyarság legnagyobb nemzeti ünnepét világszerte megünnepelték honfitársaink a székelyföldi Nyerges-tetőtől és Székelykeresztúrtól New Yorkig és Ottawáig, Kolozsvártól Párizsig, a kárpátaljai Ungvártól a bácskai Óbecséig, a felvidéki Fülektől a dalmáciai Splitig. 

Magyarországon a központi állami rendezvényeken részt vettek a magyar polgárokkal együtt ünneplő lengyel és litván barátaink is, akik az utóbbi időben többször is nyíltan és bátran kiálltak az igaztalanul, nemegyszer durván megtámadott magyar nemzet és kormány mellett. A Kossuth téren délután rendezett kormányzati díszünnepségen több százezren vettek részt, közöttük a CÖF, a CET és a Patrióta Európa Mozgalom által szervezett Békemenethez csatlakozó magyar, lengyel és litván patrióta demokraták tízezrei.
Orbán Viktor ünnepi beszédében külön köszönetét fejezte ki azoknak a százezreknek, akik januárban a civilek által szervezett Békemeneten való részvételükkel fejezték ki kiállásukat az ország függetlenségéért és egymásért. A magyar kormányfő megismételte a Békemenet jelszavát: „Nem leszünk gyarmat!”, s ez azt jelenti, hogy a ma élő magyarok 1848 politikai és szellemi örökösei. A miniszterelnök úgy fogalmazott: hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint ma, még sohasem állt ennyi politikai, alkotmányos és gazdasági eszköz a rendelkezésünkre, hogy kitörjünk a kiszolgáltatottságból. Ma már elegen és elég elszántak vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is – jelentette ki. Mint mondta, „jól ismerjük a kéretlen elvtársi segítség természetrajzát, és felismerjük akkor is, ha nem váll-lapos egyenruhában, hanem jól szabott öltönybe bújik”. Hangsúlyozta:
Magyarországnak a saját tengelye körül kell forognia, ezért meg kell védeni a jövőnk zálogát jelentő alkotmányt. Kijelentésére reagálva a Kossuth teret zsúfolásig megtöltő tömeg hosszasan skandálta: „megvédjük, megvédjük”.
Orbán Viktor úgy fogalmazott: a modern kor gyarmatosítói türelmesen cserkészik be célpontjaikat, elaltatják és lassan emésztik föl a kiszemelt nemzetek életösztönét és ellenállását. Éppen úgy, ahogy az oktondi békát főzik meg a fokról fokra fölforralt vízben: bár szűk a hely, jól érzi magát, eszébe sem jut, hogy aggódnia kellene, nem érti, mi történik vele, s mire észbe kap, már meg is van főzve – szemléltette, rámutatva: így süllyednek kiszolgáltatottságba hajdan volt büszke és erős nemzetek, így kerül családok millióinak „nyakába hám, szájába zabla”, így jutnak oda, hogy visszafizethetetlenné dagadt hiteleiket hagyják gyermekeikre „és vele saját sorsuk beszűkült horizontját”. „Így jártunk mi is 2002 után, az emberek észre sem vették, hogy a kényelmes hitelekkel szép lassan megfőznek bennünket. Az utolsó pillanatban ugrottunk ki a fazékból” – folytatta a hasonlatot a kormányfő, majd azt hangsúlyozta, ezeréves európai nemzetként jogosan követelünk egyenlőséget a magyaroknak. „Nem leszünk másodrendű európai polgárok”, jogos követelés, hogy ugyanazt a mércét alkalmazzák a magyarokkal, mint más országokkal szemben – tette hozzá a miniszterelnök.
MTI/PP

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsa

hhhh
Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.