2019 január 23., szerda
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Egyhetes programsorozat a V4-ek születésnapjára

Share

27 éves lesz a héten a Visegrádi Együttműködés, a július óta tartó magyar elnökség célja az, hogy közelebb vigye az emberekhez a visegrádiak szellemiségét. Emellett folyamatosan magas szintű politikai találkozók zajlanak az elnökség ideje alatt – nyilatkozta Varju Krisztina miniszteri biztos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Egész napos ingyenes programmal, fergeteges karneváli hangulattal, pantomimesekkel, csepűrágókkal, utcazenészekkel és zsonglőrökkel várták a családokat a hétvégén a V4-ek születésnapi évfordulóján, a Várkert Bazárban.

A V4-ként emlegetett Visegrádi Együttműködés 1991. február 15-én jött létre Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és Magyarország részvételével. A hazánk kezdeményezésére életre hívott régiós összefogás történelmi, kulturális alapokról indulva az évek során újabb és újabb gazdasági, politikai tartalmakkal egészült ki. Ma már a sporttól kezdve a zenén át, de a konyhaművészetig is komoly kapcsolatrendszer működik országaink között.

A hétvégi V4-es karnevál egy nagy sikerű lehetőség volt arra, hogy az emberek zenei műsorok, előadások és kézműves foglalkozások keretében ismerkedhessenek meg a négy ország kultúrájával – mondta Varju Krisztina. A Visegrádi Együttműködés születésének évfordulója alkalmából további programokkal, bő egyhetes rendezvénysorozattal készülnek a szervezők – tette hozzá.

A karneváli forgatag része annak a programsorozatnak, amely egészen február 18-ig tart. A sort a Sirha Budapest 2018 kiállítás nyitotta meg: a Hungexpón a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek V4-menüt állítottak össze, amelyet természetesen meg is lehetett kóstolni. Február 12-e és 18-a között a bemutatott menüsorokat számos hazai vendéglátóhelyén megkóstolhatjuk.

Kossuth Rádió / 180 perc, Hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.