2019 március 23., szombat
A kép illusztráció - Fotó: ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Egyre nagyobb probléma az antiszemitizmus Németországban

Share

Ismét problémát okoz az antiszemitizmus Németországban, méghozzá – ahogy a szakértők mondják – a bevándorlók által behurcolt antiszemitizmus. Egy berlini iskola zsidó tanulóját halállal fenyegette a muszlim diákok egy csoportja, amennyiben nem hajlandó Allahhoz imádkozni. Az antiszemitizmus rendkívül érzékeny téma Németországban.

Halálosan megfenyegettek egy másodikos tanulót az iskolatársai – írja a Berliner Zeitung. A cikk szerint a fővárosi iskolában muszlim tanulók azért fenyegettek meg egy zsidó kislányt, mert nem volt hajlandó Allahhoz imádkozni.

Az esetről a lány édesapja számolt be a lapnak. Azt mondta, a kislányt nem először érik atrocitások zsidó származása miatt.

Az iskolában korában is voltak hasonló esetek, körülbelül egy évvel ezelőtt már nagy port kavart, amikor egy Iszlám Állam-féle lefejezésről szóló videót találtak meg több második osztályos muszlim kisfiú telefonján.

Az iskola a mostani esetről nem beszélt. A lapnak ugyanakkor nyilatkozott az egyik tanár, aki szerint egyre több jele van a „felekezeti bandázás” jelenségének, amikor muszlim fiatalok csoportokba verődve terrorizálják nem muszlim, kiváltképp a zsidó tanulókat az iskolákban, és egyre gyakrabban azon kívül is.

A legolvasottabb német lap, a Bild tavaly arról írt, hogy egy berlini játszótéren arab gyerekek fenyegették meg zsidó társaikat. Egy tizenéves arab először petárdát dobott az izraeli gyerekekre, majd egyikük hajához tartott egy öngyújtót és azt kiabálta: „Allah Akbar”.

Erről a jelenségről már a migrációs válság kezdetén beszélt Heinz Buschkowsky, egykori szociáldemokrata politikus, a berlini Neukölln kerület korábbi polgármestere. A Bild című lapban megjelent cikkében azt írta: így jön be be az iskoláinkba a zsidógyűlölet. A migránsok magukkal hozzák ezt a Közel-Keletről az iskoláinkba. Ezt nevén nevezni persze rasszizmus, idegengyűlölet és iszlamofóbia, egyszóval tabutéma – írta akkor Buschkowsky.

Egyre látványosabb jelei vannak Németországban az antiszemitizmusnak. Decemberben Berlinben, a Brandenburgi kapu tövében Dávid-csillagot és izraeli zászlókat égettek egy demonstráción. A főként muszlim tüntetők az izraeli amerikai a nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése ellen tiltakoztak így. A német kancellár akkor úgy reagált: semmilyen nézet nem ad felhatalmazást ilyesmire, és a törvény teljes erejével fog lesújtani az elkövetőkre.

Angela Merkel német kancellár akkor úgy reagált: „Nagyon zavaró jeleneteket láttunk. A CDU vezetése elítéli ezeket a törvénytelenségeket. Elítéljük az antiszemitizmus és az idegengyűlölet minden formáját”.

A német zsidóság képviselői ugyanakkor ennél többet követelnek: törvénymódosítást sürgetnek és több jogkört a rendőröknek, hogy az ilyen megmozdulásokat, amelyek félelmet keltenek a zsidó emberekben, feloszlathassák.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Ez mind Merkel hibája. Lehet, hogy ő akarja ezt, csak majd kibujik alóla. Mindegy mit csinál, nagy hibát követett és követ el, amikor ezeket az antiszemita migránsokat Európára zúdította. Ezek a migránsok nem tudják, hogy Soros szemita. Valószínű, ha tudnák akkor is elfogadnák tőle a pénzt. Miért nem mondja meg nekik valaki? Ja, hogy abból baj lehetne? NA ÉS?

  2. A rohadt nácik!

    • Ja,hogy ezek széplelkű arab csodafenomének? Agysebészi végzettséggel?
      Akkor természetesen szabad,sőt kötelező!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.