2020 október 29., csütörtök

Egységben az erő!

Share

A széthúzás az, ami sokáig meghatározta a politikai és közéletet Magyarországon. A rendszerváltás előtti idők árnyai sokáig a fejünk felett lebegtek. 1989-cel lehetőséget kapott a magyar nemzet, hogy a szabadság és a demokrácia útjára lépjen, azonban nehéz visszaállítani a kollektív gondolkodását egy olyan népnek, akit fél évszázadon át elnyomtak.

Eljött az egységes magyar nemzet ideje

A szabadság népe vagyunk – mondjuk sokszor, de a nagy szabadságvárás közben szépen lassan annyira beleszoktunk a választásnélküliségbe, a lehetőségek hiányába, hogy idő kellett ahhoz, hogy feleszméljünk és elhiggyük, hogy eljött a lehetőség, hogy lerázzuk a múlt nyomorító béklyóit és felfogjuk, hogy a döntésünk nem csupán látszat, hanem valóban a jövőnk alakításáról szól. Most eljött az idő.

 

2010 után kezdtek kinyílni a szemek, mikortól megtapasztalhattuk, hogy a politika nem feltétlenül a lopásról, korrupcióról, az egyéni érdekekről kell, hogy szóljon, hanem szólhat a fejlődésről, az ország érdekeinek szem előtt tartásáról és megvédéséről, a nemzet eggyé kovácsolásáról. Ahhoz, hogy folytatódjon, ami 2010-től elkezdődött, az kell, hogy a régi rendszer kiszolgálói végleg eltűnjenek a politikai porondról. Mert addig, amíg Gyurcsány, Bokros, Lendvai, Kovács, stb. munkálkodik, addig méltányos politizálásról nem beszélhetünk. Addig nem lehet méltó ellenfél a baloldal, amíg saját berkeikben is csak széthúzás van. Az egység megteremtésének ők mindig az ellenségei lesznek.

 

A mai önkormányzati választások eredménye is azt mutatja, nem csak nézünk, már látunk is. Látjuk és tapasztaljuk az elmúlt évek eredményeit. Megértettük, hogy amit országos szinten elértünk, az közösségeink szintjén is lehetséges az egység erejével. A mai eredménnyel kiteljesedett az összefogás és eljött a magyar-magyar együttműködés ideje. Gratulálok!

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.