2018 június 24., vasárnap
Fotó: egyuttpart.hu

Együtt: a kormányzati családtámogatások nem jelentenek valódi segítséget

Share

Az Együtt szerint a kormány családtámogatásai nem jelentenek igazi segítséget, a családok éve pedig valójában a családok megvesztegetésére tett kísérlet.

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a párt szerint elsősorban nem a harmadik vagy negyedik gyerek megszületésének támogatására van szükség, hanem azt kellene elérni, hogy az emberek egyáltalán elgondolkodjanak a szülővé váláson, vagyis legalább egy-két gyereket vállaljanak.

A nagycsaládosok jelzáloghitel-tartozásának mérsékléséről úgy vélekedett, hogy több millió embernek nem lakásvásárlásra, hanem megfelelő feltételek melletti lakásbérletre lenne szüksége. Ez segítené a mobilitást az országban és enyhítené a kialakult lakhatási válságot is – tette hozzá.

Megjegyezte, a jelzáloghitelek mérséklése csak a közös háztartásban gyereket nevelő párokra vonatkozik, a Fidesz tehát megint nem foglalkozik az egyedülálló szülőkkel.

Emellett érthetetlen diszkriminációnak tartják azt is, hogy csak a nőkre vonatkozik a diákhitel-tartozások felfüggesztésének, illetve elengedésének lehetősége gyermekvállalás esetén – mondta az ellenzéki politikus.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Emmi: Egyre népszerűbb a Múzeumok éjszakája rendezvény

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével …

Egy hozzászólás van

  1. Pancze Miklósné

    Tudja. mit mondott a magyar melós a pártiskolán amikor a hatelemis elvtárs a kizsákmányoló országokban sinylődő munkasosztályról beszélt.?azt mondta : Tuggya mit elvtárs,aggyanak nekünk annyi fizetést mint a kapitalisták adnak a sinylődőknek, oszt zsákmányoljanak nyugottan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.