2019 május 20., hétfő
llegális migránsok egy spanyol mentőhajó fedélzetén MTI/EPA Fotó

Elefántcsontpartra és Algériába is küldtek vissza migránsokat Líbiából

Share

Délre és nyugatra is küldtek vissza illegális bevándorlókat Líbiából; előbbiek önként tértek haza, utóbbiakat kitoloncolták az országból – tudatta a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

Az IOM tájékoztatása szerint Elefántcsontpartra 154 ember, köztük hat gyerek tért haza, és a szervezet gondoskodott szükségleteikről az indulás előtt. Algériába 10 embert toloncoltak vissza a líbiai hatóságok.

Idén már több mint 10 ezer ember tért önként vissza hazájába Líbiából az IOM hazatérést segítő programjának segítségével. A líbiai befogadóközpontok ennek ellenére túlzsúfoltak olyan emberekkel, akiket vagy a Földközi-tengeren mentettek meg, vagy a líbiai hatóságok fogtak el.

Líbia az Európába igyekvő migránsok közkedvelt kiinduló pontja Észak-Afrikában, mert Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatása és meggyilkolása óta káosz uralkodik az országban.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

Egy hozzászólás van

  1. Makkainé Hoksza Éva

    AKKOR KADHAFI MÉGSEM VOLT DIKTÁTOR. NEM VOLT LIBERÁLIS. REND VOLT. RENDET TUDOTT TARTANI. NEM PEDIG MINDENKI AZT CSINÁL, AMIT AKAR, ÉS KÉSZ AZ ANARARCHIA. KI VOLT AZ AZ ESZEMENT, AKI DIKTÁTORNAK NEVEZTE AZT AZ EMBERT, AKI MÉLTÓ VOLT ARRA, HOGY URALKODJON, REND LEGYEN, JÓLÉT LEGYEN ORSZÁGÁBAN. A FAGYI VISSZANYAL, DE EZT AZ EU NÉPEI SZENVEDIK EL, PEDIG AZ AMCSIK A BŰNÖZŐK. A MUSZLIM TÚLSZAPORODÓ SISEREHAD 56 ORSZÁGBAN – VESZÉLYT JELENT A FÖLD NÉPESSÉGÉRE. NÉVEN KELL NEVEZNI, KI KÖVETTE EL, ÉS KI AZ, AKI VÉRBE BORÍTJA KIS FÖLDÜNKET. AZT, VAGY KI KELL VONNI A FORGALOMBÓL, VAGY LEGÁLISAN LIKVIDÁLNI KELL. TEHÁT KI TALÁLTA KI, HOGY DIKTÁTOR, TERJESZTETTE EL, ÉS KI IRTOTTA KI KADHAFIT?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.