2018 december 17., hétfő
Menyhárt József, az MKP (Magyar Közösség Pártja) elnöke - Fotó: Polgárportál

Elégedett a szlovákiai megyei választás eredményeivel az MKP

Share

A szavazásra jogosultak közel egyharmada vett részt a szlovákiai megyei választásokon. A voksolás tétje az volt, hogy a szavazók elnököt és képviselőket válasszanak a nyolc megyei közgyűlésbe.

A nem hivatalos eredmények szerint a voksolás egyértelműen az ellenzéki pártok győzelmét hozta. A megye elnökök szempontjából a legjobban az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek elnevezésű ellenzéki mozgalom szerepelt. A Magyar Közösség Pártja a várakozásoknak megfelelően szerepelt, és a legtöbb régióban megtartotta pozícióit.

A magyar párt vezetői éjszaka azt mondták: Dél-Szlovákiában az MKP nyerte a választásokat.

Menyhárt József a Magyar Közösség Pártjának elnöke az M1 Híradónak elmondta, hogy nagyvonalakban elégedettek az eredményekkel.

“Abban az öt megyében, ahol a Magyar Közösség Pártja indított jelölteket és megyefőnök jelölteket, hoztuk a számokat, amelyeket magunknak felállítottunk. Természetesen az eredményeket még további elemzéseknek bocsátjuk alá. Tehát a jövő hét a mélyelemzések időszaka lesz. Felkészültünk arra is, hogy egy országos tanácson mindazon tapasztalatokat, amelyeket a felvidéki magyarság további építése jegyében a pártépítésbe is be kell vinni, azokat magunk felé kritikusan is megfogalmazzuk”.

forrás: M1 Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.