2019 május 25., szombat
Sebastian Kurz. EPA/GEORG HOCHMUTH

Életveszélyesen megfenyegették az osztrák kancellárt

Share

Életveszélyesen megfenyegették Sebastian Kurz osztrák kancellárt. A fenyegetések nyomán az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) hétfőn nyomozást indított.

Az Österreich című újság  erre vonatkozó korábbi értesülését hétfőn délután az APA hírügynökségnek a bécsi belügyminisztérium, illetve a miniszterelnöki hivatal is s megerősítette.

Az újság szerint az életveszélyes fenyegetések azt követően terjedtek el, hogy a kancellár bejelentette több mecset bezárását és több tucat imám kiutasítását.

A minisztérium és a kancellár hivatala közölte: szigorították a védelmi intézkedéseket Kurz körül.

Az osztrák hatóságok azt gyanítják, hogy a fenyegetések török bevándorlóktól származnak.

A fenyegetéseket a Facebook és Instagram közösségi oldalakon, illetve közvetlen üzenetekben továbbították  – tájékoztatott az osztrák miniszterelnöki hivatal egyik szóvivője.

Az osztrák kancellár pénteken jelentette be, hogy a „politikai iszlám” elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet.

Az Ausztriai Iszlám Török Szövetség (ATIB) felháborodottan reagált, míg Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, nem fogja annyiban hagyni a dolgot, és válaszintézkedéseket hoz az ügyben.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

Egy hozzászólás van

  1. RETTENETES ! DE: Ugyanez fog történni minden országban , ahol —alaposan elkésve !— próbálnak megszabadulni a migránsoktól . Tól sokat vártak , rengeteg engedményt biztosítottak nekik , ezáltal a “fejükre nőttek ” a befogadottak . Amit Merkelék elkövettek , az történelem legnagyobb bűnesete .
    A sok áldozat , a rombolások már eddig is megmutatták , hogy Európa pusztulását fogja okozni a beáramlás . ÉS: Mégis folytatják ! REMÉNYKEDJÜNK , HOGY GYŐZNEK A NEMZETBEN GONDOLKODÓK !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.