2018 június 24., vasárnap
hirado.hu

Elismerte Brüsszel: támogatta a bírák szemléletformáló-tréningjét

Share

Elismerte az Európai Bizottság, hogy milliókkal támogatja a magyar bírók és ügyészek szemléletformálását, vagy más néven érzékenyítő-tréningjét. A képzéseket a Soros Györgyhöz köthető Magyar Helsinki Bizottság szervezte. Korábban Brüsszel tagadta, hogy adtak volna pénzt, de a Magyar Időknek később elismerték. Tavaly több mint 100 igazságügyi dolgozó járt a Helsinki Bizottság képzésein, ezeken például a bevándorlók vagy a társadalom peremén élő csoportok problémáival ismertették meg őket – hangzott el az M1 Híradójában.

Az Európai Bizottság először letagadta, majd később elismerte, hogy milliókkal támogatja a Soros Györgyhöz köthető jogvédő szervezet, a Helsinki Bizottság, bíróknak megrendezett képzéseit.

Brüsszel megtalálta a helsinkis iratokat – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Idők. Azt írták, hogy az Európai Bizottság megkeresésükre azt közölte: migrációs akciókhoz igen, oktatásra azonban nem biztosítottak forrást a szervezetnek. Miután az újság előállt a Helsinki Bizottság pénzügyi beszámolójával, ahogy a cikk szerzője fogalmaz: az EB hirtelen megtalálta a hiányzó projekteket.

A Helsinki Bizottságnak az internetről letölthető 2016-os pénzügyi beszámolójában is az olvasható, hogy két évre csaknem 6,2 millió forintot nyert el a Soros György támogatta szervezet az Európai Bizottságtól arra, hogy képzéseket szervezzen bíráknak, jogászoknak arról, hogy miként kell alkalmazni az emberi jogi normákat a menekültügy terén.

A beszámolóból kiderül az is, hogy csaknem négy és fél millió forintot kapott a Helsinki Bizottság Brüsszeltől arra, hogy magyar bírák, ügyészek, ügyvédek, és rendőrtisztek számára képzéseket biztosítson arról, milyen büntetőjogi eszközökkel kezelhetők a rasszista, gyűlöletkeltő, homofób bűncselekmények.

Több mint 100 igazságügyi dolgozó

Szintén a Magyar Idők írta meg, hogy tavaly több mint 100 igazságügyi dolgozó járt a Soros Györgyhöz köthető Helsinki Bizottság képzésein. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a tárgyalóteremben a bírók szembetalálhatják magukat azokkal, akik az oktatásokat tartották, a Helsinki Bizottság jogászai ugyanis bírósági eljárásokban is részt vesznek – ezzel pedig a bírói függetlenség is sérülhet.

A Kúria elnöke azt mondta: nem tud olyan ügyről, ahol a bírói függetlenség sérült volna, ugyanakkor elismerte, hogy nem zárható ki a befolyásolás lehetősége, mert – mint fogalmazott: mindenki arra törekszik, hogy a bírót meggyőzze.

Elvi lehetőség fennáll, de a bírák felnőtt emberek. Ők nagyon jól tudják, hogy mit kíván meg tőlük a hivatásuk, és hogy a jogalkalmazás során nekik elsősorban a törvényeket kell szem előtt tartaniuk – fogalmazott Darák Péter, a Kúria elnöke.

A Fidesz akkor minderre úgy reagált, az még nem sérti a bírói függetlenséget, ha az igazságügyi dolgozók különböző képzéseken vesznek részt, de a Kúria elnökének figyelnie kellene arra, kik tartják ezeket. Budai Gyula országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: az már kérdéseket vet fel, ha a tanfolyamokat a Soros Györgyhöz köthető szervezetek jogvédői tartják, amelyek tevékenységükkel igyekeznek befolyásolni a hazai belpolitikát.

forrás: M1 – Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Párttá alakul Toroczkai Mi Hazánk mozgalma

Párttá alakul a Mi Hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László Ásotthalmon, ahol a szervezet …

3 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  AMIHEZ SOROSNAK KÖZE VAN ,AZ GYANÚS ! Már csak az hiányzik , hogy az igazságszolgáltatást is befolyásolja ! Még ott ülnek az átkosból ” visszamaradtak ” , ezután jönnek a sorosképzősök ? Szépen kinézünk ! Így is döcög az igazságszolgáltatás , igen furcsa ítéletek születgetnek , ha még azt tovább rontják egyesek , akkor nem lesz ember , aki bízik bennük ! PEDIG , HA A TÖRVÉNYKEZÉS hibázik , az törvényszegéseket von magaután ! Láthatóan számos törvény hibás , azokat sürgősen javítani kellene addig , amíg nem uralkodik el az anarchia ! AKKOR AZTÁN A DEMOKRÁCIÁNAK ” KAPUT ” !!!!

 2. Az EU “befolyásolta” (Soros intuiciójára) a bírákat, hogy hogyan ítélkezzenek. A pártállam és annak elvtársi hálózata nem befolyásolta a bírákat, ügyészeket, nyomozókat, rendőröket, hogy az elvtársak esetében a legsúlyosabb itélet is csak ELÉVÜLT lehessen? hogy annyira húzzák az időt, hogy a vádat úgy fogalmazzák meg, hogy az ne álljon meg, és a végén felmentsék a sokmilliárdot elsíbolt bankárt, volt miniszterelnököt,pártvezetőt, polgármestert, vagy helyetteseit, stb.?????????????????????????????????

 3. Peta Dragunovics

  Hát igen! Akki echte kommunistákat akar látni, annak nem kell messzire menni, csak benézni a Lendvay utcai flézekbe és látja:

  Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

  Járai Zsigmond – MSZMP-tag

  Matolcsy György – MSZMP-tag

  Martonyi János – MSZMP-tag

  Pintér Sándor – MSZMP-titkár

  Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

  Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

  Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

  Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

  Fónagy János – MSZMP-tag

  Vonza András – MSZMP-tag

  Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

  Chikán Attila – MSZMP-tag

  Boros Imre – MSZMP-titkár

  Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

  Harrach Péter – MSZMP-tag

  Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

  Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

  Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

  Boross Péter – MSZMP-tag

  Balogh Gyula – MSZMP-tag

  A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

  Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

  Varga Mihály – KISZ-titkár

  Rogán Antal – KISZ-titkár

  Deutsch Tamás – KISZ-titkár

  Lehet terelni és Brüsszelre fogni mindent, amikor a mocsk és a bűz itt van a szemünk előtt!
  Oszt’ jó napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.