2019 április 18., csütörtök

Elkapkodták a jegyeket az “ifjú rockveteránok”, a Uriah Heep budapesti fellépésére

Share

Ezen írás eredetileg ajánló lett volna, de ezúttal már csak ráhangolni tudjuk a bulira azt az ezer-néhányszáz szerencsés rajongót, aki kapott még jegyet az angol Uriah Heep Akváriumban tartandó koncertjére.

Természetesen a derék zenészek nem kopoltyúval lélegeznek; az Akvárium egy, a soha fel nem épült Demszky-féle Nemzeti Színház alapgödrében működő szórakozóhely a budapesti Erzsébet téren.

Sajnálatos, hogy mióta a Petőfi Csarnokot elbontották, szinte nincs klub és aréna közt átmenetet képező hely a fővárosban (talán csak a Tüske Csarnok, de azt akusztikája miatt nem szívlelik a koncertszervezők). Így, aki Uriah Heep-et akarja látni-hallani, annak az esemény fb oldalát tudjuk ajánlani, hátha egy-egy rajongónak közbe jön valami, és felkínálja jegyét. Persze, résen kell lennünk, hisz létezik olyan weboldal, ahol dupla áron (!!) kínálnak belépőt.

No, de kik is ők, akikért ennyire odavan a nép?

A zenekar ötven éves immár, bár az eredeti tagok közül „csupán” Mick Box gitáros nyüvi még a húrokat. A többiek sem mai gyerekek, mégis észveszejtő energiával szántják fel a világ színpadait.

A Uriah Heep rocktörténelmi jelentősége felbecsülhetetlen. Elég, ha csak azt mondjuk el, hogy több szakíró állítása szerint Gipsy című daluk volt a világ legelső heavy metal száma, még 1969-ben. Azután is olyan nótákkal tették gazdagabbá a világot, mint az Easy Livin’, a July Morning, vagy a Lady in Black.

Azóta is két-három évente előrukkolnak új albummal, melyek simán hozzák a régi színvonalat, legföljebb a befogadó közeg lett más. Budapestre is az ez év augusztusában megjelent Living the Dream lemez dalait hozzák el, de persze klasszikus szerzeményeikkel sem fognak fukarkodni.

A rendezvény nem tartozik Nemzeti Ünnepünk programjainak körébe, egyszerűen csak október 23.-án ér hazánkba a turné.

Kik? Uriah Heep, angol rock zenekar

Hol?  Budapest, Akvárium

Mikor? 2018. október 23.

Mennyiért? Hivatalosan minden jegy elkelt 🙁

Fb esemény: https://www.facebook.com/events/188762981758299/

Sok médiummal ellentétben mi nem lejmolunk pénzt. Nekünk hatalmas segítség, ha egy megosztással segíted munkánkat!

Szerző: Veca / fesztikorkep.com

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Több mint 80 ország alkotásaiból válogat az idei Cinemira Gyerekfilm Fesztivál

Több mint 80 ország gyerekeknek szóló alkotásaiból válogat élőszereplős, animációs és dokumentumfilmeket az idei Cinemira …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.