2018 április 20., péntek
Résztvevők a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáján Miskolctapolcán 2017. szeptember 16-án. - © MTI Fotó: Vajda János

Emmi: több mint háromszáz roma fiatal tanul szakkollégiumban

Share

Több mint háromszáz roma fiatal tanul tizenegy keresztény roma szakkollégiumban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Langerné Victor Katalin közölte, a szakkollégiumok a hallgatókat lakhatási lehetőséggel segítik, ami azért fontos, mert a roma fiatalok gyakran kis falvakból származnak, ahonnan nehéz lenne az ingázás az egyetemre vagy a főiskolára. Emellett a kollégiumokban kialakuló közösség olyan kapcsolati tőkét és motivációt jelent, amelyet otthon nem tudnának megszerezni. Nem utolsó sorban pedig nyelvtanulási lehetőséget biztosítanak, ami elengedhetetlen a diplomaszerzéshez – tette hozzá.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011-es indulása óta már százhatvan fiatal szerzett diplomát, kilencven százalékuk dolgozik, többségük pedig választott szakmájában tudott elhelyezkedni – mondta a helyettes államtitkár.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Uniós biztos: a vártnál több menekültet telepíthetnek át az EU-ba Afrikából és a Közel-Keletről

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Ez nagyszerű dolog. Erre van szükség és nem a migrációra. Ezeket a fiatalokat kell megtanítani dolgozni, s még a magyar nyelvet is tudják. Köszönet érte!

  2. göre gábor biró úr

    “Hiába húzzák a kutya fejét az asztalhoz, nem fog az onnan enni”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.