2018 augusztus 15., szerda
Résztvevők a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáján Miskolctapolcán 2017. szeptember 16-án. - © MTI Fotó: Vajda János

Emmi: több mint háromszáz roma fiatal tanul szakkollégiumban

Share

Több mint háromszáz roma fiatal tanul tizenegy keresztény roma szakkollégiumban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Langerné Victor Katalin közölte, a szakkollégiumok a hallgatókat lakhatási lehetőséggel segítik, ami azért fontos, mert a roma fiatalok gyakran kis falvakból származnak, ahonnan nehéz lenne az ingázás az egyetemre vagy a főiskolára. Emellett a kollégiumokban kialakuló közösség olyan kapcsolati tőkét és motivációt jelent, amelyet otthon nem tudnának megszerezni. Nem utolsó sorban pedig nyelvtanulási lehetőséget biztosítanak, ami elengedhetetlen a diplomaszerzéshez – tette hozzá.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011-es indulása óta már százhatvan fiatal szerzett diplomát, kilencven százalékuk dolgozik, többségük pedig választott szakmájában tudott elhelyezkedni – mondta a helyettes államtitkár.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Orbán Viktor Európa legfontosabb vezetőjévé kezd válni”

Európában egyetlen kormányfő sem beszél – még megközelítőleg sem – úgy, mint Orbán Viktor; a …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Ez nagyszerű dolog. Erre van szükség és nem a migrációra. Ezeket a fiatalokat kell megtanítani dolgozni, s még a magyar nyelvet is tudják. Köszönet érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.