2020 szeptember 25., péntek

Enyedi Ildikó (is) elárulta a nemzetet

Share

Nem illenék normális esetben bírálnom a kormányt, mert magam is azt a harcot vívom, amelyet ők. A harc közös és csak együtt nyerhetünk – háborút. Azonban immár évek óta megfigyelhető egy olyan támogatási rendszer, amelynek véget kellene vetni. Ez a rendszer pedig nem más, mint a hazaárulók támogatása. Nem kis összegekkel. Neveket sem írok, hogy kik kaptak hatalmas pénzeket, s hogyan hálták meg azt a nagylelkűséget, amellyel a kormány velük szemben élt. Sikert adott a kezükbe, lehetőséget kaptak, majd ennek ellenére vagy ezzel együtt kiállnak a nemzetközi sajtó mikrofonjai és kamerái elé, és bolsevik undorral szájuk sarkában, kígyót-békát kiabálnak Magyarországra, a hazájukra – ha és amennyiben annak tartják Magyarországot.

A kormány és bizonyos kuratóriumok mintha süketek és vakok lennének, s azt már feltételezni sem akarom, hogy direkt ez volna a cél… hiszen a cél egészen másnak tűnik: országépítésnek, nemzetegyesítésnek, a magyar kultúra nemzetközi bemutatása támogatásának. Ám valakik és valamiért ezt a célt igyekeznek a kormány mellől is hátba támadni, e célokat semmibe venni, és a támogatottakon keresztül lealacsonyítani mind a magyar nemzetet, mind a regnáló kormányt… kenyéradó gazdájukat. Hiszen ma már folyamatos és állandó az a tendencia, hogy a támogatott és sikert elérő művészek, rendezők, zenészek, írók egyenesen leköpik a kezet, amely adott, amelytől átvették a pénzt, a támogatást, a bizalmat… Fel sem teszem a kérdést, hogy magyarok-e az efféle emberek? Szeretik-e a hazájukat, illetve hazájuk-e ez a „lángoktól ölet kis ország”? Vagy csak lehetőség, amelytől ha megkapták a várt apanázst, máris azon igyekeznek, hogy eltapossák, megalázzák és megtagadják.

Mert nem a kormánynak vagy a kormány fejének a pénzét kapták támogatásul. A magyar nemzet összekuporgatott filléreiből kapták a támogatást, azoktól az emberektől is, akiknek nem jut mozira, színházra, koncertre, könyvre… pont arra, amire az ő pénzükből, a befizetett adójukból kapnak támogatást ezek az aljaskodó, ócska árulók, akiknek az első szavuk a díj átadás után a magyar nemzet felé küldött köszönet kéne, hogy legyen. Akiken látszani kellene annak, hogy büszkék a hazájukra és a hazájuknak köszönhető díjra. Mint a magyaron kívül minden más nemzet fiai és lányai tennék… Igaz, teszik a magyarok is, ha nem csak állmpolgárságuk magyar, hanem a szívük is…

Miféle aljas és lélektelen egyedek ezek? S miféle lélektelen és balga emberek azok, akik odaítélik ezeket a pénzeket, akik ott ülnek – pénzért – a kuratóriumoknak, s mint szakértők, s eldöntik, ki kaphat és ki nem? Vajon ezek az emberek értik-e a beadott pályázatok szövegét? Ismerik-e a pályázó múltját és jelenét? Vagy elég, ha egy-egy pályázat mellé néhány barát – haver – odasúg valamit? Miért nem reagál egy-egy efféle hazaáruló aljas megnyilvánulás után a kormány? Meddig tarthat az, hogy a nemzet ellenségei, a gyalázkodó egykori kommunisták, a nyíltan magyarellenesek markolják fel a támogatásokat, miközben sokan… nagyon sokan azok közül, akik munka nélküliként, állandó,  lelket és egészséget romboló megélhetési problémákkal küzdenek, de mégis szolgálják – szolgáljuk – a hazát, a nemzetet. Ingyen. S ha lehetőséget keresnek, kérnek arra, hogy dolgozhassanak, kérésük válasz nélkül marad, mert akitől lehetőséget kértek a munkára (nem támogatást!), azok válaszra sem méltatják őket, hiszen a bársonyszék melege feledteti a “kiindulási pontjukat”. Ám, ők mégis szolgálnak tovább, és eszükbe sem jutna, hogy kül-, vagy belföldön átkokat szórjanak a hazára, a nemzetre, a kormányra. Pedig van, ami fájjon, van, a mi kínozza a lelküket… hiszen sajátjaik hagyják őket az út szélén. Ők ennek ellenére szolgálják a nemzetet, kiállnak a kormány mellett éhkoppon is, ingyen is… mert tudják, hogy a nemzet nem tud fizetni… ők pedig el kell, hogy számoljanak – el kell, hogy számoljunk! – majd a kapott talentumokkal, melyeket nem lehet csak úgy elkoccintani, mint a vak és önzésre hajlamos hatalmat…

S halomban állnak a kiadatlan, nemzeti elkötelezettségű kéziratok, zeneművek, filmötletek, honlapok, amelyek nem kapnak támogatást, mert nincs egy haver, aki beajánlja, vagy a kurátor nem érti, hogy miért is fontos a nemzet melletti kiállás – most a kampány… a  várhatóan a legaljasabbnak ígérkező választási kampány előtt és közben.

Lovas István a legutóbbi Sajtóklubban világosan és nem ok nélkül felháborodva mondott véleményt erről a szánalmasan rossz támogatási rendszerről. (S bár nem e témához tarozik, mégis meg kell említenem Bencsik Andrást, aki az említett Bayer-műsorban logikusan vágta ketté a 2006-os államellenes összeesküvés gordiuszi csomóját úgy, hogy abban a 167 milliárdos metró-lopás sem elévült ügyként szerepel!)  

Summa summarum: Valóban meg kellene szüntetni a hazaárulók támogatását, és szankcionálni kellene végre magát a hazaárulás bűncselekményét, de azt, is, ha valaki a nemzetközi közvélemény előtt hazudik Magyarországról, a magyar nemzetről.

Egyidejűleg pedig, legalább a válaszlevelek megírásában kéne az egykori Európa szokásainak megfelelni, ha már munkát nem kaphat a nemzeti elkötelezettségű művész, író, újságíró, rendező… Mert a választási kampány vérre menő háborúság lesz, amelyhez kellenek a katonák… az első vonalba is…   

Stoffán György

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Stoffán György

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Bunkermúzeum

Vannak témák, amikhez szinte lehetetlenség hozzányúlni, nevezhetjük ezeket akár darázsfészeknek is. A magyar történelem egyik …

8 hozzászólás

 1. Szőnyi József

  Summa summarum: mondjuk már ki magyarul végre egyszer, kik is ezek:
  Még mindig ezeket tömjük pénzzel! Majd csak elvágják a torkunkat….
  Bravó, tisztelt Magyar Nemzeti Filmalap! Ki is a film producere? “Mesterházy Ernő (1963) üzletember, filmproducer, kulturális menedzser, 2004-2010 között Demszky Gábor politikai főtanácsadója. Felesége és producer-társa Mécs Mónika, Mécs Imre politikus lánya. Enyedi Ildikó rendezte Testről és lélekről című filmjükkel megnyerték a fődijat, az Arany Medvét (producertársai Mécs Mónika és Muhi András).”
  “Ismeretes: Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester személyes bizalmasát, 2004-től 2010-ig politikai főtanácsadóját – az úgynevezett Hagyó-ügy másodrendű vádlottjaként – folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A Kecskeméten zajló büntetőperben Mesterházy Ernő tagadta bűnösségét. A vádlott vitatta az ellene folyó eljárás törvényességét. Vallomását írásban nyújtotta be, a tanácsvezető bíró kérdéseire – beszédhibájára és magas vérnyomására hivatkozva – nem kívánt válaszolni.
  A férfi 2010. február elejétől június végéig volt előzetes letartóztatásban.
  Mesterházy Ernő – aki egy ideig az SZDSZ tanácsadójaként is tevékenykedett – 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, Mécs Imre SZDSZ-es politikus lányát és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak. Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. (Mécs felesége Magyar Fruzsina, Magyar Bálint a testvére).”

  • Dávid Szaniszla

   Jó kis társaság, egy pár év kijárna nekik, vagy nem? S ez a társaság simfolja továbbra is a kormányt, s azokat, akik nekik ezt a segítséget adták, azért, hogy Magyarország hírét terjesszék a világban. Ildikó most abba a nagy hibába esett, hogy jó híre helyett rossz dolgokat mond az országról. Nincs benne hála, köszönet a kapott lehetőségért, s úgy tudom, már megkapta a következő filmjéhez ids a segítséget. Miért kell ilyen embereket támogatni?

  • Kovács Gyula

   Kurva szép familia

 2. Jobb lernne ha eredeti nevét használná és nem bitorolná a büszke
  erdélyi Enyedi nevet.

 3. Az ugye megvan, hogy az aranymedvés film producere Mesterházy Ernő, Demszky hajdani főmaffiózója !?

  https://www.facebook.com/555268394569364/photos/a.555295711233299.1073741827.555268394569364/1235614609868069/?type=3

 4. Dipl.Ing.Tibor Gutay

  Aki hazugságokkal mocskolja a hazát, azt el kéne itélni! Erre nem jogosit a szólásszabadság! Aki vádolja a kormányt, bizonyítsa a vádat, hazug mocskolódásra nincs joga! Ez becsületsértés, amit büntetni kéne!

 5. Nem én vagyok a mindentudó, de arra senki nem gondol, hogy mind egyfajták a kaszinótulajdonossal – aki a pénzt osztja? Hasonló “rokonok” vannak a (minden) kormányban is………

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.