2018 május 25., péntek
Fotó: youtube

Most éppen tündéres animációval hívogatják a menekülteket Európába

Share

Olaszország járőrhajókkal segíti Líbiát, hogy minél hatékonyabban visszaszorítsa az embercsempészetet és megfékezze az Európába tartó menekülthullámot. Miközben az öreg kontinens egyik fele a bevándorlás megfékezésén dolgozik, civil szervezetek uniós forrásokból olyan animációs filmet készítenek, amelyek migrációra bátorítanak.

Fegyveres katonák őrzik Tripoli kikötőjében azt a négy járőrhajót, amit Olaszország most adományozott a líbiai kormánynak. Az olasz belügyminiszter az átadó ünnepségen azt mondta, Róma az elkövetkező időszakban még hat ilyen hajót ad az afrikai országnak.

„Innentől elsősorban hatékonyan tudják ellenőrizni Líbia felségvizeit, ami az ország stabilitása szempontjából nagyon lényeges. Másodsorban az európai országokkal és így Olaszországgal együttműködve biztonságosabbá tehetik az Földközi-tenger térségét és hogy hatékonyabban lehessen küzdeni az embercsempészek és terrorizmus ellen” – mondta Marco Minniti.

Mások videóval bátorítják őket 

A római kormány és az Európai Unió azt ígérte, több millió euróval segíti Tripolit, hogy a város a megfelelő szintre tudja felfejleszteni parti őrségét, 90 líbiai katona kiképzése pedig már megkezdődött az EU-ban, akiknek feladata a migránsok Földközi tengeren való átkelésének megfékezése lesz. Ám miközben Európa egyik fele a tengeri átkelést próbálja kétségbeesetten visszaszorítani, egyes civil szervezetek migrációt támogató videókkal bátorítják az embereket arra, hogy keljenek útra, az Európai Unióban ugyanis szeretettel várják őket.

Az Európaiak Határok Nélkül nevű civil szervezetet videója az Európai Bizottság, a francia kormány és a Fondation Hippocréne támogatásával készült el. Utóbbi szorosan együttműködik Soros György Nyílt Társadalom Alapítványával, amely évek óta migrációra biztatja a fiatalokat. Az animációt két nyelven, franciául és angolul is elkészítették és feltöltötték a legnagyobb videó-megosztó portálra.

A másfél perces filmben egy család úgy dönt, hogy útra kel, és elhagyja háború dúlta országát. Egy kapuhoz ér, amely fölött a FRONTEX felirat olvasható, ez a rövidítése az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségnek. A családtagok itt bejutnak, mert azt mondják, hogy menedékjogot kérnek.

Ekkor jelenik meg egy farmeres, szemüveges tündér fehér pólóban, amelyen az Európai Unió zászlaja látszik és felajánlja, hogy segít rajtuk. Egy arab embertől repülőszőnyeget szerez be és az EU-ba szállítja a családot. Először egy kelet-európai országban szállnak le, de mivel itt nem fogadják őket szívesen, tovább repülnek nyugat felé – ott azonban minden más. Az emberek szeretettel köszöntik őket, szállást adnak nekik, sőt az egyik nyugati férfi azt mondja üdvözlésképpen, hogy nagy szükség van a bevándorlókra.

Az animáció egy közös ebéddel zárul, ahol együtt esznek a nyugat-európaiak és a migránsok, igaz már nem hagyományos ebédlőasztalnál, hanem földön ülve egy alacsony asztal körül, amit főleg az arab országokban használnak. Végül egy gyerekhang szólal meg: „Európa őrzi a határait és befogadja szívébe a menekülteket. És Ön?” – teszi fel a kérdést.

forrás: M1/hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bosznia-Hercegovina és Montenegró is kerítést építene

Szigorúbb intézkedéseket vezet be Bosznia-Hercegovina a migrációs nyomás növekedése miatt, és határkerítés építését is kilátásba …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Ez a gazember zsidó Soros már megint ügyködik a hazug propagandával!. A migránst hívogatja Nyugateurópába, Paradicsomi körülményeket ígérvén, aminek az ellenkezője igaz, plus vádolván Keleteurópát, ahol nem teszik ezt, vagyis embertelenek. Ennek a söpredék komcsi, zsidó libsi hazaáruló hazug propagandáját naponta cáfolni kell, mert ezt a tájékozatlanok elhiszik, sőt ezzel a hazug propagandával érvelnek az az általa lefizetett gazember képviselők a haza ellen az EU parlamentben.

  2. Dékány Ilona

    Teljesen egyet értek a véleményével uram ! Annyira szemét dolgokat művelnek , hogy forr az emberben a méreg. Csak a sátán képes kitalálni ilyesmiket , meg ez a hitnélküli zsidó . A katasztrófa az , hogy az Eu-ban hazánkat képviselő mocsoktóbiások is képesek hazánk ellen dolgozni . Ez a jávorszarvas , szanyikapitány, újhelyista , meg még egy kimondhatatlan nevű szarjani ocsmány módon hazaáruló banda !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.