2020 október 29., csütörtök

Erősödött-e a hitünk 63%-kal egy év alatt?

Share

Mi mutatja meg egy vallás, egy hit erejét? Aligha az, hogy a népszámláláson, hányan tesznek x-et a vallás mellé. Még csak nem is az, hogy a megszentelt napon hányan keresik fel az Istennek szentelt házat. Egy hit erejét legpontosabban az mutatja, hogy hányan élnek törvényei szerint és hányan hajlandóak meg is halni érte… Mert ez is a hit, a kereszténység megélésének a része, még akkor is, ha itt Európában, a „jóléti kereszténység” hazájában hajlamosak is vagyunk elfeledkezni erről.

Az Open Door jelentése a 2015-ös keresztényüldözésekről

Néhány adat, amivel ritkán találkozunk a híradásokban, mégis tudunk kell(ene) róluk:

A vallási gyűlöletből meggyilkoltak 70%-a keresztény.

A meggyilkolt keresztények száma két év alatt több, mint három és félszeresére, 1201-ről 4344-re növekedett – ezen belül az utolsó évben 63%-kal!

Két év alatt 1602 keresztény templomot gyújtottak fel a világban.

Észak-Koreában 50-70 000 keresztényt tartanak koncentrációs táborokban a hitük miatt.

100 000 000 felett van azon keresztények száma, akiket hitük miatt üldöznek.

A keresztényüldözés feketelistáján az első 10 országból 8 muzulmán – de a legsúlyosabb helyzet a kommunista Észak-Koreában figyelhető meg.

Mindez azonban „természetes”, hiszen az Írás is mondja: „Szorongattatásban lesz részetek, megölnek benneteket, s a nevemért minden nemzet gyűlölni fog titeket.” (Máté 24,)

Megnyugodhatnánk, hiszen minden „rendben” van: a kereszténység életerejét mutatja, hogy ilyen üldöztetések ellenére mégis terjed és virágzik, mondhatni, hátradőlhetünk a fotelban a TV előtt, hiszen mi is keresztények vagyunk… De ott a kérdés: vajon mi is ugyanígy képesek lennénk meghalni Krisztusért?

Oregonban, egy sorozatgyilkos betört az Umpqua Városi Főiskolára, az áldozataitól megkérdezte, hogy keresztények-e, s ha igennel válaszoltak, lelőtte őket. Az ISIS tömegesen öli meg a hitüket vállaló keresztényeket és perverz módon még videóra is veszi mindezt. Vajon Európában hányan vallották volna meg a hitüket? Vagy ahogy a pamutpólók és nyomtatott áramkörök gyártását kiszerveztük a harmadik világ országaiba, kiszervezzük a vértanúságot is?

Ez is egy megoldás… De idézzük fel, mit mond az Írás: „mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és letelepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, az ország fiait pedig kivetik a külső sötétségbe. Ott sírás és fogcsikorgatás lesz.” Mert bizonyos, hogy Jézus velünk marad a világ végezetéig – de az nem szerepel sehol sem az Írásban, hogy ez Európában lesz-e…

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.