2021 október 16., szombat

Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Share

Az Európai Parlament Európai Polgár Díjjal tünteti ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületét (NOE), amely az egyesület 30 éves munkáját ismeri el nemzetközi szinten – közölték fideszes EP-képviselők.

Gál Kinga kiemelte: az egyesület kiemelkedő szerepet vállal a családok összefogásának és megerősítésében, amellyel azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban.

“Közös felelősségünk, hogy a fiatal generációk számára visszahozzuk az értékek mentén való kiállás igényét, hiszen a család az erős Európa legfontosabb sarokköve” – fogalmazott.

Hölvényi György rámutatott: stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Olyan társadalmakat kell építeni Európában, amely a családokat helyezi a központba, és minden egyes intézkedést a gyermeket vállalók igényeinek figyelembe vételével hoz meg. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE – húzta alá.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult meg. A családok érdekeit védő szervezetnek mintegy 14 ezer család a tagja. Célja az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.

A díj átadására a későbbiekben kerül sor.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bakstól Ópusztaszerig: elkezdődött a Rákóczi Szövetség tábora

Megkezdődött a Rákóczi Szövetség negyedik nyári anyanyelvi tábora a Csongrád megyei Bakson, amelynek programjain Erdélyből, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.