2018 február 22., csütörtök

Fánkfesztivállal búcsúztatják a telet Pilisszentkereszten

Share

Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten, ahol koncertekkel, sportbemutatóval, vetélkedővel és fánkbemutatóval is várják a közönséget.

A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat a helyi katolikus templomban szlovák nyelvű szentmisével kezdődik. A télbúcsúztató farsangi program részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat át a falun, a rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábukat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek majd végig a főúton.

Az egész napos fesztiválon minden korosztály számára sokszínű programokat kínálnak a Pilisi Szlovákok Központjában. Lesz kirakodóvásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, fellép Zoltán Erika, a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából és virtuóz harmonika művészek adnak koncertet.

A fánkevőversenyen a legfalánkabb résztvevőt díjjal jutalmazzák. A programok között lufihajtogatás, sakk szimultán, arcfestés, fánkbemutató, fánkvásár, sportbemutató, tombola és játszóház is szerepel.

MTI / Fotó: Facebook

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A Thirty Seconds to Mars és Kungs is fellép a Strand Fesztiválon

Az idei Strand Fesztivált augusztus 22-től 25-ig rendezik meg Zamárdiban. A 2013-ban a Mielőtt meghaltam …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.